Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πλήρης επιβεβαίωση

«... Μια σειρά προϊόντα είναι φανερό πως θα έχουν κρίση στο μέλλον...

- ... Εννοείτε για την Ελλάδα, τον καπνό και το βαμβάκι...

- Ακριβώς. Ομως, όσο και να αναβάλλουμε τις αποφάσεις, το 2006 είναι αύριο και το 2010 μεθαύριο και εμείς σ' αυτό το διάστημα, που δε θα έχουμε σημαντικές οικονομικές αλλαγές, θα πρέπει να αλλάξουμε το μοντέλο μας. Και εδώ χρειάζεται μια πάρα πολλή σημαντική συμμαχία. Ο λαϊκισμός στον αγροτικό τομέα περισσεύει σε όλους τους χώρους.

- Καθίσταται συνεπώς φανερό ότι μια χώρα δεν μπορεί να παραμείνει με αγροτικό πληθυσμό της τάξης του 15%...

- Ναι. Είναι εξαιρετικά μεγάλος ο αριθμός. Ιδίως, όσον αφορά τη σχέση του αγροτικού τομέα στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν...

...Αλλά στο κέντρο της σύλληψής μας θα πρέπει να είναι πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με έναν τόσο μεγάλο αγροτικό τομέα και μάλιστα τόσο ανορθολογικά εξελιγμένο».

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από συνέντευξη της Ελληνίδας επιτρόπου στην ΕΕ, Α. Διαμαντοπούλου και δημοσιεύτηκε στο προχθεσινό «Εθνος». Και - εκτός των άλλων - επιβεβαιώνει πλήρως, τα όσα καταγγέλλει το ΚΚΕ, σχετικά με την τύχη, που επιφυλάσσουν στους φτωχούς και μικρο-μεσαίους αγρότες, οι προωθούμενες από την ΕΕ και τους εγχώριους οπαδούς των «ευρω-μονόδρομων», αναδιαρθρώσεις στον αγροτικό τομέα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ