Κυριακή 27 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαδηλώσεις σ' όλη τη χώρα

Εφημερίδα «Χαραυγή» Σάμου

Μέρα πανελλαδικής, αντιπολεμικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης είναι η 31 του Οκτώβρη. Ηδη κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις της χώρας από φιλειρηνικές οργανώσεις, μαζικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, ενώ πολλές συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να αποφασιστεί η διοργάνωση συλλαλητηρίων και άλλων εκδηλώσεων.

Στη Θεσσαλονίκη

Την προηγούμενη Τετάρτη το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων οργανώσεων και αποφασίστηκε η διοργάνωση πανθεσσαλονίκειου συλλαλητηρίου ενάντια στον πόλεμο κατά του Ιράκ. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία στο Αμερικάνικο Προξενείο.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, συμμετείχαν εκτός από το ΕΚΘ, εκπρόσωποι από την ΕΔΟΘ, την Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), τη ΦΕΑΠΘ, την ΕΝΙΘ, τη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», την «Πρωτοβουλία για το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ», την «Πρωτοβουλία για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ στην Ελλάδα», τη «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο», την «Αντιπολεμική - Αντιιμπεριαλιστική Επιτροπή» και τη «Θεσσαλονίκη Αντίσταση 2003».

Στην Πελοπόννησο

Αποφάσεις για τη διοργάνωση αντιπολεμικών - αντιιμπεριαλιστικών συλλαλητηρίων στις 31 Οκτώβρη, με οδηγό το πλαίσιο που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), έχουν πάρει μαζικοί φορείς στην Πάτρα, στην Τρίπολη. Συγκεκριμένα:

Στην Πάτρα, σε σύσκεψη της Αντιπολεμικής Επιτροπής Αχαΐας (αποτελείται από 35 φορείς του νομού), που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ, αποφασίστηκε η διοργάνωση αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου στις 7.30 μ.μ. μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Στην Τρίπολη, σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 8 μ.μ. καλούν το λαό της Αρκαδίας, μαζικοί φορείς της πόλης.

Οι φορείς που συμμετέχουν και καλούν - μεταξύ άλλων - στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο είναι οι παρακάτω: Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας, Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, ΑΔΕΔΥ, Δικηγορικός Σύλλογος Αρκαδίας, ΕΛΜΕ Αρκαδίας, Ενωση Γονέων και Μαθητών Δήμου Τρίπολης, Νεανική Δράση για την Ειρήνη, Σύλλογος Τεχνολόγων Μηχανικών, Αντιπολεμική Επιτροπή Αρκαδίας.

Στην Κρήτη

Στα Χανιά, σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στις 31 του Οκτώβρη στην πλατεία της Αγοράς, στις 7.30 το απόγευμα, καλούν το λαό και τη νεολαία των Χανίων, οι μαζικοί φορείς της πόλης, ενάντια στον πόλεμο σε βάρος του ιρακινού λαού.

Οι φορείς που συμμετέχουν και καλούν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο είναι οι παρακάτω: Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, Νεανική Δράση για την Ειρήνη, Επιτροπή κατά των βάσεων, Σύλλογος Δασκάλων, Σύλλογος φοιτητών Πολυτεχνείου, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων, Δημοτικές και Νομαρχιακές Κινήσεις.

Στο Ηράκλειο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 31 του Οκτώβρη έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν και οι μαζικοί φορείς του νομού, με συγκέντρωση στην πλατεία των Λιονταριών στις 7.30 το απόγευμα.

Κεφαλονιά - Ιθάκη

Η Επιτροπή Ειρήνης Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί σε σύσκεψη φορέων την Πέμπτη 31 Οκτώβρη στις 8.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να οργανωθεί η ειρηνική αντεπίθεση στο νομό. Παράλληλα, ανακοίνωσε και την πραγματοποίηση αντιπολεμικού συλλαλητηρίου την Τρίτη 5 Νοέμβρη στις 7.30 μ.μ. μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.

Στη Θεσσαλία

Η επιτροπή φορέων κατά του πολέμου Λάρισας, σε σύσκεψη που πραγματοποίησε την Παρασκευή το βράδυ, αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου για την Παρασκευή 1 Νοέμβρη στις 7.00 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ