Κυριακή 27 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμπόρευση των πολυτέκνων με το λαϊκό κίνημα

Μήνυμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα προς την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας

Το ξεπέρασμα των σημερινών δυσκολιών και η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των πολύτεκνων οικογενειών περνάει μέσα από τη συμπόρευση του κινήματος των πολυτέκνων με αυτό των εργατοϋπαλλήλων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών και γενικότερα του λαϊκού κινήματος, για τη διεκδίκηση μιας φιλολαϊκής πολιτικής που θα στηρίζει και θα ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, τονίζει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, σε μήνυμά της προς την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ), με αφορμή τη σημερινή μέρα που είναι αφιερωμένη στους Πολύτεκνους.

Ολόκληρο το μήνυμα της Αλ. Παπαρήγα έχει ως εξής: «Με την ευκαιρία του γιορτασμού της Ημέρας των Πολυτέκνων χαιρετίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον καθημερινό αγώνα που κάνει η πλειοψηφία των πολυτέκνων οικογενειών για να τα βγάλουν πέρα και να ζήσουν αξιοπρεπώς. Η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που στηρίζεται στα στρατηγικά ζητήματα και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, οξύνει την ήδη άσχημη κατάσταση που βιώνουν οι πολύτεκνοι. Τα δήθεν κοινωνικά μέτρα, που κατά καιρούς εξαγγέλλονται, μόνο ως κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν για την πολύτεκνη οικογένεια, όπως π.χ. η αύξηση του αφορολόγητου ορίου, που αφορά συνολικά περίπου 30.000 οικογένειες μόνο».

«Το ΚΚΕ, υπογραμμίζεται στο μήνυμα, θεωρεί ότι υπάρχει λύση για το ξεπέρασμα των σημερινών δυσκολιών, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών και την άνοδο της ποιότητας ζωής των πολύτεκνων οικογενειών. Η λύση αυτή περνάει μέσα από τη συμπόρευση του κινήματος των πολυτέκνων με αυτό των εργατοϋπαλλήλων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών και γενικότερα του λαϊκού κινήματος, για τη διεκδίκηση μιας φιλολαϊκής πολιτικής που θα στηρίζει και θα ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, για τη δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων για να υπάρξει αλλαγή πολιτικής. Η πολιτική αυτή για να είναι πραγματικά φιλολαϊκή, πρέπει ο λαός να καταφέρει να πάρει την τύχη στα χέρια του και να έρθει σε σύγκρουση και ρήξη με τα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Εμείς πιστεύουμε στη δύναμη του λαού, ότι μπορεί και πρέπει να το κάνει αρκεί ο ίδιος να πιστέψει στη δύναμή του για να 'ρθουν καλύτερες μέρες. Για να υπάρξει δημοκρατική φορολογική μεταρρύθμιση, γερή και φτηνή κατοικία, φτηνά είδη λαϊκής κατανάλωσης, τιμολόγια των λεγόμενων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ), εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς. Για να έχουμε πραγματική δημόσια - δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια και όχι όπως σήμερα, που μόνο ο τίτλος έχει μείνει και οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν αυτές τις κοινωνικές υπηρεσίες. Για να αναλάβει το κράτος, όπως έχει άλλωστε την υποχρέωση για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, τη μόνιμη, πλήρη και σταθερή απασχόλησή τους με ικανοποιητικούς μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, με μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, με τη δημιουργία αγροτικών και παραγωγικών συνεταιρισμών. Ομως πρέπει να υπάρχει κράτος για το λαό και όχι για την ολιγαρχία. Για να αναπτυχθεί ο λαϊκός πολιτισμός και αθλητισμός για όλους».

Και το μήνυμα καταλήγει: «Το ΚΚΕ πιστεύει ότι το λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να αποτρέψει τη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται, τα μέτρα καταστολής κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών στο όνομα του χτυπήματος της τρομοκρατίας. Να εμποδίσει τη συμμετοχή της χώρας μας στο νέο πόλεμο που ετοιμάζεται κατά του Ιράκ.

Εύχομαι υγεία σε όλες τις οικογένειες των πολυτέκνων και δύναμη για τους επερχόμενους αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ