Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Η Κοκκινιά ψηφίζει Μπενετάτο!

Η χτεσινή συγκέντρωση - συναυλία μετατράπηκε σε δημοψήφισμα για επάνοδο του δήμου στα χέρια του λαού

Κατάμεστη η πλατεία, έστειλε σαφές μήνυμα νίκης
Κατάμεστη η πλατεία, έστειλε σαφές μήνυμα νίκης
Η Κοκκινιά των θυσιών, του αγώνα για το μεροκάματο στο γιαπί, στη Ζώνη, στη φάμπρικα, στο μικρομάγαζο, η Κοκκινιά των παιδιών με τα πολύχρωμα όνειρα και το γκρίζο παρόν, η Κοκκινιά των άσπρων μαλλιών που ποτέ τους δεν έμειναν απόμαχα, έδειξε χτες τα δόντια της με τη μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση της «Δημοκρατική Ενότητας» στην πλατεία του Αϊ - Νικόλα, στην καρδιά της πόλης.

Από τη Χαλκηδόνα, τη Νεάπολη, από κάθε γωνιά και γειτονιά της πόλης, νέοι και νέες, ηλικιωμένοι με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, είτε με προσυγκεντρώσεις και πορείες, είτε με μεγάλες παρέες που μετατράπηκαν σε μικρές διαδηλώσεις, κατέκλυσαν την πλατεία και δόνησαν την ατμόσφαιρα με το σύνθημα - μήνυμα «Η Κοκκινιά ψηφίζει Μπενετάτο»! Σημαίες ανέμιζαν, φωτοβολίδες άναβαν, η συγκίνηση που γεννάει ελπίδα, της επανόδου της Κοκκινιάς στα χέρια του λαού της, γινόταν σύνθημα και γροθιά. «Ενας φίλος μού είπε πριν ανέβω στο βήμα, μη φοβάσαι τίποτα! Πώς να φοβηθώ με αυτό τον κόσμο εδώ; Μόνο αναλογίζομαι το μέγεθος των ευθυνών μου», ήταν τα πρώτα λόγια του Στέλιου Μπενετάτου από την εξέδρα που έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό.

Ο υποψήφιος δήμαρχος περιγράφοντας το όργιο τρομοκρατίας και κινδυνολογίας που συνεχίζεται, τόνισε: «Οι ευγένειές τους σταμάτησαν. Δεν άντεχαν άλλο. Το μόνο που τους μένει είναι η μαύρη προπαγάνδα. Οσα δεν έχτισαν αυτά τα χρόνια, τα έκαναν λάσπη για να την εκτοξεύσουν προεκλογικά. Αυτό που θα γκρεμίσουμε είναι η αδιαφάνεια και οι μίζες, οι πελατειακές σχέσεις και η πολιτική ομηρία». Επαναλαμβάνοντας ότι «θα διεκδικήσουμε μαζί με τους εργαζόμενους το δικαίωμα στη δουλιά να είναι μόνιμο», υπογράμμισε ότι «αυτή η δημοτική αρχή είναι επικίνδυνη για τη δουλιά και τη μονιμότητα των εργαζομένων και είναι βέβαιο πως αν συνέχιζε για μια ακόμη τετραετία, θα οδηγούσε στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου».

Με το σύνθημα «η Κοκκινιά ψηφίζει Κοκκινιά», ολοκλήρωσε την ομιλία του μέσα σε καταιγισμό χειροκροτημάτων ο Στέλιος Μπενετάτος.
Με το σύνθημα «η Κοκκινιά ψηφίζει Κοκκινιά», ολοκλήρωσε την ομιλία του μέσα σε καταιγισμό χειροκροτημάτων ο Στέλιος Μπενετάτος.
Αφού απάντησε και στην κινδυνολογία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Στέλιος Μπενετάτος σημείωσε, ότι το Σπίτι της Αρσης Βαρών, πρέπει να μείνει στους Νικαιώτες και όχι σε επιχειρηματικά συμφέροντα. «Βαστάτε γερά, τα υπόγεια ρεύματα γίνονται φουσκωμένα ποτάμια, που θα σαρώσουν τους μηχανισμούς της ψευδολογίας και την τρομοκρατία. Η Κοκκινιά ψηφίζει Κοκκινιά», κατέληξε μέσα σε καταιγισμούς χειροκροτημάτων ο Στέλιος Μπενετάτος.

Η πλατεία ξεσηκώθηκε όταν ανέβηκε ο Χριστόφορος Κροκίδης με την μπάντα του, λέγοντας πως «όσα είπε ο Στέλιος με λόγια, θα τα πω εγώ με τραγούδια», όπως κι έπραξε, ενώ ο ενθουσιασμός έφτασε στο κατακόρυφο όταν έπιασε το μικρόφωνο ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. «Είμαστε εδώ γιατί στηρίζουμε τον Στέλιο Μπενετάτο. Ηρθατε εδώ γιατί θέλετε μια καλύτερη πόλη κι όταν βγει δήμαρχος ο Στέλιος, να με κάνει επίτιμο δημότη γιατί ξημεροβραδιαζόμαστε εδώ πέρα...» είπε ο Βασίλης κι άρχισε τα τραγούδια του.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ, αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ, με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Πειραιά και μέλος της ΚΕ Γιώργο Αράπη, ο πρώην νομάρχης Βοιωτίας Σταμάτης Τσουλουχόπουλος, ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος, η πρώην δήμαρχος Νίκαιας Βέρα Νικολαΐδου, οι υποψήφιοι νομάρχες Αθήνας και Πειραιά με τη ΝΑΣ, Ηλίας Νικολόπουλος και Ελπίδα Παντελάκη, αντίστοιχα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι συγκεντρώσεις στον Πειραιά(2010-11-03 00:00:00.0)
Δυνατά στο δεύτερο γύρο η «Δημοκρατική Ενότητα»(2006-10-16 00:00:00.0)
Στιγμιότυπα(2004-01-27 00:00:00.0)
Ολοι αύριο έξω απ' το υπουργείο!(2003-06-11 00:00:00.0)
Στην ημερήσια διάταξη γράφει: Αγώνες!(2002-10-22 00:00:00.0)
Ελπίδες για δημοτική αρχή αντάξια της πόλης(2002-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ