Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Εκβιάζει και απειλεί ο απερχόμενος δήμαρχος

Το αγεφύρωτο χάσμα που χωρίζει την αντίληψη περί ήθους γενικά αλλά και ειδικά στον τρόπο διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα από τη «Δημοκρατική Ενότητα» (ΔΕ) και την παράταξη του απερχόμενου δημάρχου, αναδεικνύεται περίτρανα όσο πλησιάζει η μεγάλη μάχη της Κυριακής.

Ενώ η ΔΕ δίνει τη μάχη με όρους διάφανης πολιτικής αντιπαράθεσης, η άλλη πλευρά, των μηχανισμών του Λαλιώτη και της παράταξης Τράπαλη, χρησιμοποιεί όλη την γκάμα των μεθόδων ψυχολογικής βίας και τρομοκρατίας.

Η επιχείρηση «πολιτική ομηρία» με στόχο κατ' αρχήν τους συμβασιούχους εργαζόμενους του δήμου και τις οικογένειές τους, δηλαδή τους εργαζόμενους που η απερχόμενη δημοτική αρχή χρησιμοποίησε για να τσαλαπατήσει κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, κλιμακώνεται.

Εκτός από τη γνωστή προβοκάτσια της δήθεν μήνυσης και της απόλυσης εργαζομένων από τον Στ. Μπενετάτο όταν εκλεγεί, στη ΔΕ καταφτάνουν καταγγελίες για πιέσεις ακόμη και λίγο πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στις 29/9 και 11/10 ο νυν δήμαρχος, γνωστοποιώντας σε εργαζόμενους τη λήξη της σύμβασής τους - δηλαδή την απόλυσή τους - τους είπε συγχρόνως ότι θα πρέπει πρώτα να εκλεγεί αν θέλουν τη συνέχεια της σύμβασης. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή απειλούνται ακόμα και οι ήδη απολυμένοι.

Επίσης, μόλις τρεις μέρες πριν τις εκλογές, νέος συμβασιούχος εργαζόμενος στο δήμο, που εντός των ημερών λήγει η σύμβασή του, κλήθηκε τηλεφωνικά στο δημαρχείο για να πληρωθεί. Ο εργαζόμενος απάντησε ότι πληρώνεται μέσω τράπεζας αλλά μετά την επιμονή τους πήγε στο δημαρχείο. Εκεί του έδωσαν ένα φάκελο με χρήματα και όταν τους ρώτησε σε ποιο μήνα αφορά η πληρωμή του απάντησαν ότι δεν ήξεραν. Μετά από ψάξιμο του είπαν ότι πρόκειται για επίδομα ρούχων και σαπουνιών. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο εργαζόμενος δεν είχε πληρωθεί με αυτόν τον τρόπο και δεν ήξερε αν υπήρχαν αυτά τα επιδόματα γιατί ουδέποτε του είχε σταλεί αναλυτική κατάσταση της μισθοδοσίας του. Στη λίστα που του είπαν να υπογράψει για την παραλαβή των χρημάτων είδε και άλλες υπογραφές. Οταν, τέλος, ρώτησε τι θα γίνει με τη σύμβασή του που λήγει, του είπαν... να περάσει από Δευτέρα...

Κατά τα άλλα, τα κατάπτυστα τρικάκια στους δρόμους της πόλης επιμένουν ότι «Μπενετάτος σημαίνει απολύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ