Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
Φωνή διαμαρτυρίας και συμπαράστασης

Διαδήλωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία

Από τη χτεσινή μαζική διαδήλωση
Από τη χτεσινή μαζική διαδήλωση
Φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στο «κατ' εξακολούθηση έγκλημα» του ισραηλινού στρατού και της κυβέρνησης Σαρόν, ύψωσαν χτες, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, εργαζόμενοι και νέοι της Αθήνας. Με θέρμη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, του Συντονιστικού Σωματείων Αθήνας, της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη και της «Δράσης: Θεσσαλονίκη 2003».

Οι διαμαρτυρόμενοι - συμπαραστάτες του παλαιστινιακού λαού με τα πανό στα χέρια, μπροστά σε «τοίχος» αστυνομικών δυνάμεων, έκαναν έκκληση σε όλους όσοι αρνούνται τη βαρβαρότητα να υψώσουν τη φωνή τους, να συναντηθούν με όλα τα μαχόμενα κινήματα, τα κοινωνικά κινήματα και να δημιουργήσουν μια ελπίδα προστασίας του παλαιστινιακού λαού. Απαίτησαν τον τερματισμό της ισραηλινής βαρβαρότητας και να γίνει πράξη η δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Φώναξαν για την υλοποίηση όλων των αποφάσεων του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό.

«Μπους - Σαρόν Φονιάδες των λαών», «Οι λαοί δεν είναι στόχοι για οβίδες, έχουν δικαίωμα να ζούνε σε πατρίδες», «Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί, είναι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», ήταν μόνο μερικά από τα συνθήματα που επιβεβαίωναν, φωνάζοντας κάθε τόσο μετά την ντουντούκα, οι συγκεντρωμένοι.

Το στίγμα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έδωσε με την ομιλία του και ο Θ. Παφίλης, υποψήφιος υπερνομάρχης της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά και εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Καταδίκασε την κυβέρνηση Σαρόν, τις σφαγές και τις εκκαθαρίσεις, γιατί στοχεύουν, όπως είπε, να ξεκαθαρίσουν το τοπίο από όλες τις δυνάμεις που αντιστέκονται για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Επίσης τόνισε ότι με τη στήριξη άμεση και έμμεση των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων θέλουν να βγάλουν από τη μέση ένα λαό και τη δημιουργία ενός κράτους που μπορεί να βάζει εμπόδια στη γενικότερη στρατηγική τους στην ευρύτερη περιοχή που αφορά στα πετρέλαια, αλλά και τον πόλεμο κατά του Ιράκ. Επιπλέον, ξεσκέπασε και την υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεων που συντάχθηκαν πλήρως με τις ΗΠΑ και συμμετείχαν στην ονομαζόμενη αντιτρομοκρατική εκστρατεία, οπλίζοντας στην ουσία το χέρι του Σαρόν.

Τέλος, το ψήφισμα της διαμαρτυρίας θυροκολλήθηκε στην είσοδο της πρεσβείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ