Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
ΟΧΙ στον πόλεμο κατά του Ιράκ

Προ ημερήσιας διάταξης παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα

Τον προαποφασισμένο, άδικο επικείμενο πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ, κατήγγειλε σε προ ημερήσιας διάταξης παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας.

Συγκεκριμένα στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα εξής:

«Παρακολουθούμε με οργή και αγωνία τις δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων πως ό,τι και να γίνει, ακόμα κι αν το δικτατορικό καθεστώς του Σαντάμ δεχτεί τους διεθνείς ελεγκτές, θα επιτεθούν ενάντια στο Ιράκ.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, όπως και το σύνολο πιστεύω του ελληνικού λαού, είμαστε αντίθετοι με ένα τέτοιο ενδεχόμενο είτε με είτε χωρίς άδεια του ΟΗΕ.

Θεωρούμε πράγματι αδιανόητο ο ΟΗΕ, που ιδρύθηκε για την ειρηνική επίλυση των διαφορών, να χρησιμοποιείται ως νομιμοποιητής τέτοιων εγκλημάτων.

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι οι ηγέτες των ΗΠΑ διακηρύσσουν ξεδιάντροπα την εξαιρετικά επικίνδυνη θέση για προληπτικό χτύπημα.

Καταλαβαίνετε ότι έχουμε να κάνουμε με άσκηση τρομοκρατίας του χειρίστου είδους προς όσους δε δέχονται την ηγεμονία των ΗΠΑ, που δίνουν στον εαυτό τους το δικαίωμα να χτυπούν όποιον θεωρούν ότι τους απειλεί ή μπορεί να τους απειλήσει, με πραγματικό στόχο πάντα την εξυπηρέτηση των οικονομικών και πολιτικών τους συμφερόντων.

Το ερώτημα, κ. πρόεδρε, είναι: Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση το ΕΚ θα περιοριστεί στο ρόλο του συνενόχου Πόντιου Πιλάτου;

Σε κάθε περίπτωση είναι επείγον οι λαοί να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια σε αυτή τη νεοχιτλερική πολιτική, για να σταματήσουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ