Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Καταδίκη του νέου εγκλήματος

Δυστυχώς το δράμα του παλαιστινιακού λαού, που αγωνίζεται πάνω από 35 χρόνια για να αποκτήσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος, δεν έχει τέλος.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση του Ισραήλ, με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ, εισέβαλε στη Ραμάλα βομβαρδίζοντας το Αρχηγείο του ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του.

Στόχος του Ισραήλ, η φυσική εξόντωση, ή η εξορία του Παλαιστίνιου ηγέτη και η επιβολή της πρότασης «ειρήνης» των Αμερικανών και του Ισραήλ με την οποία καταπατούνται όλες οι αποφάσεις του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό.

Ο ισραηλινός στρατός γνωρίζοντας ότι δρα υπό καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας συνεχίζει το εγκληματικό του έργο δολοφονώντας αθώους Παλαιστίνιους, γυναίκες και παιδιά, καταστρέφει και γκρεμίζει ολόκληρους παλαιστινιακούς οικισμούς, ενώ επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας στο σύνολο των παλαιστινιακών πόλεων.

Η ελληνική κυβέρνηση τηρεί απόλυτη σιγή για τις τραγικές εξελίξεις, αποδεχόμενη τη συνενοχή της και την πλήρη υποταγή της στα κελεύσματα τον Αμερικανών και της ΕΕ. Συναινεί με την πολιτική της στην οικοδόμηση της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης.

Η ΕΕΔΥΕ, μετά τη χτεσινή συμμετοχή της σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, που συνδιοργάνωσε με το Συντονιστικό Σωματείων Αθήνας, τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη (ΝΔΕ), τη «Δράση-Θεσσαλονίκη 2003», εκφράζει για μια ακόμη φορά την πλήρη συμπαράστασή της στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα εγκληματική επίθεση του Ισραήλ κατά του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ και καλεί τις Επιτροπές Ειρήνη σε όλη την Ελλάδα για ανάλογες πρωτοβουλίες.

Κάνει έκκληση σε όλους όσοι αρνούνται τη βαρβαρότητα, να υψώσουν τη φωνή τους, να συναντηθούν με όλα τα μαχόμενα κινήματα, τα άλλα κοινωνικά κινήματα και να δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας του παλαιστινιακού λαού.

Για να γίνει πράξη η δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ και να υλοποιηθούν όλες οι αποφάσεις του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ