Κυριακή 25 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πολιτική δίωξη υπαλλήλου του ΙΚΑ

Την πολιτική δίωξη υπαλλήλου στο ΙΚΑ Ηρακλείου αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χθες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Παναγιώτης Κοσιώνης, προς τους υπουργούς Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη και Εργασίας Δ. Ρέππα.

«Ο Γιάννης Ξυδάκης που υπηρετούσε σαν οδηγός στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Ηρακλείου του ΙΚΑ, μετατέθηκε με την 439/32/21-6-2002 απόφαση του Α΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΙΚΑ στο Τοπικό Υποκατάστημα Καμινίων Νομού Αττικής», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

«Οπως καταγγέλλει η Ενωση Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού ΙΚΑ Ανατολικής Κρήτης, η μετάθεση έγινε χωρίς λόγο και μάλιστα ο Γιάννης Ξυδάκης στη νέα του θέση θα ασκεί καθήκοντα εκτός της ειδικότητάς του (κλητήρας). Μάλιστα, η μετάθεση έγινε, παρ' όλο που διενεργήθηκε σε βάρος του Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), από την οποία όμως δεν προέκυψε κάτι το επιβαρυντικό.

Να διευκρινιστεί ότι ο Γιάννης Ξυδάκης είναι μέλος του ΚΚΕ, συνδικαλιστής της ΕΣΑΚ και υποψήφιος Δήμαρχος Τεμένους Νομού Ηρακλείου. Συνεπώς η αναίτια μετάθεσή του μόνο σαν ανεπίτρεπτη πολιτική παρέμβαση μπορεί να θεωρηθεί ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του ερχόμενου Οκτώβρη», επισημαίνεται στην Ερώτηση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να ανακληθεί άμεσα η 439/32/21-6-2002 απόφαση του Α΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΙΚΑ, η οποία συνιστά πολιτική δίωξη και ανεπίτρεπτη παρέμβαση υπηρεσιακών παραγόντων στις πολιτικές διαδικασίες, στην προοπτική των επικείμενων Δημοτικών Εκλογών;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ