Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΟΜΟ -ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

«ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ» (1) «Ερυθρές Ταξιαρχίες: Είναι η μόνη οργάνωση, για την οποία γνωρίζουμε ότι υπήρξε ισχυρή διείσδυση μυστικών υπηρεσιών. Επειτα από πληροφορίες πρακτόρων που διείσδυσαν στην οργάνωση, άλλωστε, συνελήφθησαν τα περισσότερα μέλη της ιστορικής οργάνωσης. Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι συγκεκριμένες ενέργειες των Ερυθρών Ταξιαρχιών έγιναν με καθοδήγηση των μυστικών υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δολοφονία του Ιταλού πρωθυπουργού Αλντο Μόρο...» (Παν. Γαλιατσάτος - «ΝΕΑ»).

«ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ» (2) «Διείσδυση των μυστικών υπηρεσιών στη γερμανική RAF υπήρξε, ήδη, από το 1972 και, όπως αναφέρει ο Χανς Γιούργκεν Βισνέφσκι, που είχε την πολιτική εποπτεία των επιχειρήσεων, οδήγησε στη σύλληψη της ιστορικής της ηγεσίας (στο ίδιο).

ΤΑ «ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ»: «Εγώ το μόνο στοιχείο που έχω είναι τα κείμενα που έχουν δοθεί (σ.σ. προκηρύξεις «17 Ν»). Αυτά τα κείμενα τα έχω διαβάσει, μερικά δηλαδή. Εχω βαρεθεί, δεν μπορώ να τα διαβάζω κι όλα, διότι είναι και μακροσκελή και φλύαρα. Λοιπόν τα κείμενα αυτά έχουν μία αδεξιότητα στη διατύπωση, που δείχνουν δηλαδή ότι ο άνθρωπος που τα γράφει αυτά, ο συντάκτης ή οι συντάκτες αυτών των κειμένων δεν έχουν παιδεία Αριστεράς» (Κ. Βεργόπουλος - «ΦΛΑΣ»).

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «Το πρόβλημα, συνεπώς, δεν είναι αν και πώς θα πιαστεί ο Κουφοντίνας ή ο αρχηγός. Αλλά πώς θα αποδειχθεί με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση της δημοκρατικής πολιτείας έξω από το πλαίσιο της δημοκρατικής πολιτικής» (Γ. Πρετεντέρης -«ΒΗΜΑ»).

ΕΥΣΗΜΑ: «Τα εύσημα ανήκουν στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον αρχηγό της Αστυνομίας Φώτη Νασιάκο και στον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, ενώ καθοριστική είναι η συμβολή των Αμερικανών και των Αγγλων αστυνομικών» (Τόμας Μίλερ - «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org