Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αντίσταση στη φορομπηχτική πολιτική

Στον αποκλεισμό των υπουργείων Οικονομικών και Μακεδονίας-Θράκης αλλά και καταλήψεις πολλών Εφοριών σε διάφορες πόλεις της χώρας, προχώρησαν, προχτές, στα πλαίσια 4ήμερου κινητοποιήσεων που προκήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία τους, η ΓΣΕΒΕΕ, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες-βιοτέχνες-έμποροι. Το ποτήρι που ξεχείλισε την οργή και προκαλεί τις κινητοποιήσεις τους είναι η τελευταία φορομπηχτική επίθεση της κυβέρνησης, που απαιτεί να εισπράξει χαράτσι 700 δισεκατομμυρίων δραχμών ως πρόσθετο φόρο - πέραν των όσων έχουν πληρώσει στην πενταετία 1993-'98!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, λειτουργώντας εκβιαστικά, ζητά από τους επαγγελματοβιοτέχνες να πληρώσουν τον πρόσθετο κεφαλικό φόρο για να κλείσουν οι ανέλεγκτοι φάκελοι των φορολογικών τους υποθέσεων. Διαφορετικά, απειλεί όποιον δε συμμορφωθεί..., θα προχωρήσει σε εξονυχιστικό έλεγχο των φορολογικών του στοιχείων για να επιβάλει, προφανώς, ακόμη μεγαλύτερα χαράτσια... Βάζει, δηλαδή, το μαχαίρι στο λαιμό των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών για να τους εξαναγκάσει να πληρώσουν.

Κι αυτό γίνεται τη στιγμή που οι αντιλαϊκές πολιτικές, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια της αντιλαϊκής λιτότητας και φορο-ληστείας, έχουν οδηγήσει σε δραματικά αδιέξοδα τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες-εμπόρους. Αφού η αντιλαϊκή πολιτική, που έχει συρρικνώσει τα λαϊκά εισοδήματα, πλήττει πρώτα απ' όλους τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ρίχνοντας τον τζίρο τους και τα εισοδήματά τους. Αυτό, ακριβώς, είναι που οδηγεί χιλιάδες τέτοιες επιχειρήσεις κάθε χρόνο σε πτώχευση, ενώ άλλες, λόγω του υπέρμετρου δανεισμού για να τα βγάλουν πέρα, έχουν καταχρεωθεί και απειλούνται με χρεοκοπία άμεσα.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, με τα προνόμια και άλλες... διευκολύνσεις που προσφέρει, από τη μια, φουσκώνει τα κέρδη - πολλαπλάσια του πληθωρισμού - των μεγαλοβιομηχάνων, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών. Την ίδια στιγμή, από την άλλη, με την αντιλαϊκή της πολιτική ληστεύει εκτός απ' τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες-εμπόρους, τους οποίους - και με το τελευταίο πρόσθετο χαράτσι που απαιτούν - τους οδηγούν μια ώρα αρχύτερα στο λουκέτο.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, οι χιλιάδες επαγγελματοβιοτέχνες πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για τις αντιλαϊκές πολιτικές ΕΕ-κυβέρνησης, που στηρίζει και η ΝΔ. Και να δουν ότι τα δικά τους συμφέροντα συνδέονται άμεσα με τα συμφέροντα των εργαζομένων, της αγροτιάς. Ετσι, έχουν κάθε συμφέρον όχι μόνο να συνεχίσουν και να εντείνουν τους αγώνες τους αλλά και να συντονιστούν σε κοινό μέτωπο με τους εργάτες, αγρότες, υπαλλήλους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στα κόμματα του δικομματισμού που την εφαρμόζουν και τη στηρίζουν. Τώρα, ενόψει των εκλογών του Οκτώβρη, μπορούν και πρέπει να στείλουν το δικό τους μήνυμα καταδικάζοντας και με την ψήφο τους τις αντιλαϊκές πολιτικές, υπερψηφίζοντας τους υποψηφίους και αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ μαζί με άλλες αγωνιστικές δυνάμεις. Μ' αυτόν τον τρόπο ενισχύσουν το δικό τους αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, επιλέγοντας αγωνιστές δημάρχους και νομάρχες, που θα βρίσκονται στο πλευρό τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ