Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
2ο ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Ξεκινάει σήμερα στο Ποσείδι

Σήμερα φτάνουν στο Ποσείδι Χαλκιδικής δεκάδες νέοι και νέες από χώρες των Βαλκανίων, της Κύπρου και της Παλαιστίνης, που μαζί με τα παιδιά της ΚΝΕ, της Πανσπουδαστικής, της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη» (ΝΔΕ) και της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ από τη χώρα μας, θα συμμετάσχουν στο 2ο ΑντιΝΑΤΟικό Κάμπινγκ Νεολαίας. Το κάμπινγκ, που ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 25 του Ιούλη, θα λάβει χώρα στην κατασκήνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κι όπως φαίνεται από την αυξημένη σε σχέση με πέρσι συμμετοχή πολιτικών οργανώσεων νεολαίας και κινημάτων από το εξωτερικό, αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο θεσμό στο πλαίσιο της νεολαιίστικης αντιιμπεριαλιστικής πάλης στην περιοχή. Η απόφαση να πραγματοποιηθεί και φέτος το ΑντιΝΑΤΟικό Κάμπινγκ πάρθηκε στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχαν οι εκπρόσωποι των νεολαιών που συμμετείχαν στο ΑντιΝΑΤΟικό Βαλκανικό Κέντρο τον περασμένο Μάρτη.

Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν με εκπροσώπους τους οι οργανώσεις: ΚΝΕ, «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» (ΝΔΕ), Πανσπουδαστική ΚΣ, Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, ΕΔΟΝ Κύπρου, ΚΚ Τουρκίας (TKP), Σοσιαλιστική Βουλγαρική Ενωση Νεολαίας, ΚΚ Βουλγαρίας «Γκ. Δημητρώφ», Ειρηνιστές του «Σίμπιου» (Ρουμανία), Νεολαία του ΚΚ Μακεδονίας (FYROM), Νεολαία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας και Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών.

Τα θέματα που θα συζητηθούν εκεί είναι:

-- Η δράση του νεολαιίστικου κινήματος των Βαλκανίων μπροστά στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Πράγα, το Νοέμβρη του 2002.

-- Η προετοιμασία των κινητοποιήσεων μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνη του 2003.

-- Οι πρωτοβουλίες του κινήματος ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη και στις αποφάσεις που πήρε για τους μετανάστες.

-- Εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τους λαούς της Παλαιστίνης και της Κύπρου.

-- Ανταλλαγή εμπειρίας από τη δράση του κινήματος στις βαλκανικές χώρες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών, μορφωτικών κι εργασιακών δικαιωμάτων της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ