Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ενισχύστε το μοναδικό πόλο αντίστασης

Περιοδεία του υποψήφιου υπερνομάρχη με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» στο εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού

Με ενδιαφέρον οι εργαζόμενοι ακούνε τον Θ. Παφίλη
Με ενδιαφέρον οι εργαζόμενοι ακούνε τον Θ. Παφίλη
«Είστε εργάτες. Γνωρίζετε ποιοι παλεύουν για τα συμφέροντα σας. Ψηφίστε την τάξη σας. Μη ρίχνετε την ψήφο σας σε αυτούς που σας εκμεταλλεύονται». Αυτό ήταν το πολιτικό μήνυμα που έστειλε στους εργαζόμενους της ΠΥΡΚΑΛ, ο υποψήφιος πρόεδρος της ενιαίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης, ο οποίος περιόδευσε χτες το πρωί στους χώρους εργασίας της συγκεκριμένης βιομηχανίας παραγωγής πυρομαχικών.

Ο Θ. Παφίλης συναντήθηκε με τους εργαζόμενους μέσα στους χώρους δουλιάς, συζήτησε, άκουσε τα προβλήματά τους, τις αγωνίες τους. Η ΠΥΡΚΑΛ είναι μια βιομηχανία πυρομαχικών, στην οποία μαζί με τους μαθητές που διδάσκονται εκεί την τέχνη του μηχανουργού απασχολούνται 1.300 εργαζόμενοι. Η ανασφάλεια για το αύριο της επιχείρησης πλανάται πολύ έντονα μέσα στους χώρους δουλιάς και είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα. Ο Θ. Παφίλης, αφού άκουσε τους εργαζόμενους, στη συνέχεια παρουσίασε τις θέσεις και τις πολιτικές προτάσεις της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», ενώ κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο ίδιος μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων.

Οι εκλογές του Οκτώβρη, τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ο Θ. Παφίλης, έχουν μεγάλη πολιτική σημασία, οι εργαζόμενοι καλούνται με την ψήφο τους να αρνηθούν την υποταγή στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ που την εφάρμοσαν και την εφαρμόζουν κατά γράμμα στους δήμους και τις νομαρχίες και παράλληλα συνεργάστηκαν αρμονικά για την ανατροπή της ουσίας της Αυτοδιοίκησης.

Ο Θ. Παφίλης, στη συνέχεια της ομιλίας του, έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που καθημερινά μεγαλώνουν στη χώρα μας. Αναφέρθηκε στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που προωθεί η κυβέρνηση. Στην υγεία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια που χάνουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους και σταδιακά ιδιωτικοποιούνται.

Το μήνυμα των αγώνων της εργατικής τάξης, δήλωσε σ' άλλο σημείο ο Θ. Παφίλης, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων, πρέπει να δυναμώσει στις 13 του Οκτώβρη με την ενίσχυση των δυνάμεων της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Για να έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες, τόνισε ο ίδιος, χρειάζεται σύγκρουση με στόχο την ανατροπή αυτή της πολιτικής. Χρειάζεται να αναδειχτούν άνθρωποι στη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα αγωνίζονται μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό, προκειμένου να δημιουργήσουν άλλους συσχετισμούς στην πολιτική σκηνή.

Ο Θανάσης Παφίλης κάλεσε τους εργαζομένους να δώσουν νέα πνοή στον αγώνα τους, ενισχύοντας τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» που είναι σήμερα ο μοναδικός πόλος αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής για μια νομαρχία που θα υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ