Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Επιτροπή Πάικ»

Η «Επιτροπή Πάικ» του Αμερικανικού Κογκρέσου, ανάμεσα στα θέματα που ασχολήθηκε, ήταν οι περίεργες δολοφονίες στελεχών της CIA, που έγιναν στα μέσα της δεκαετίας του '70 σε όλα τα σημεία του ορίζοντα.

Εκείνη η περίοδος θεωρείται «κρίσιμη», καθώς η διεύθυνση της CIA πέρασε από τα χέρια του Ου. Κόλμπι στον Τζ. Μπους, κατοπινό Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η «Επιτροπή Πάικ» διαπίστωσε μια φοβερή σύμπτωση: Περισσότεροι από 200 πράκτορες της CIA, που «υπηρετούσαν» από την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική μέχρι την Απω Ανατολή, «βγήκαν από τη μέση» το διάστημα 1974 - 1976. Ηταν η εποχή, που ο Μπους είχε αναλάβει να «σβήσει τα αμερικανικά ίχνη» από τις βρωμοδουλιές του Νίξον ανά τον πλανήτη.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση αναζήτησης «http://www.google.com» (Pike Report CIA Welch) ένας λαβύρινθος στοιχείων περί την «Επιτροπή Πάικ» κατατείνουν (όπως περιγράφεται και στο βιβλίο «Τρομοκρατία» του Κ.Γρίβα) στην εκτίμηση ότι τα στελέχη της CIA «δολοφονήθηκαν από συναδέλφους τους, που μεταμφιέζονταν σε τρομοκράτες».

Ο Γουέλς, ο σταθμάρχης της CIA στην Ελλάδα, δολοφονήθηκε από την πρωτοεμφανιζόμενη «17 Ν», ακριβώς εκείνη την περίοδο.

Τα ποσοστά των πιθανοτήτων να είναι συμπτωματικό ότι η «17 Ν», στα πρώτα της βήματα, φαίνεται να συμμετέχει σε ένα ξεκαθάρισμα «εσωτερικών» λογαριασμών της CIA, δεν τα γνωρίζουμε.

Καλημέρα σας...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ