Σάββατο 22 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Γύρισε χαρούμενος...

Ικανοποιημένος επέστρεψε στη χώρα μας ο Κύρος Βασσάρας, ο πρώτος Ελληνας διαιτητής που έδωσε το «παρών» σε Μουντιάλ. Μπορεί η παρουσία του να ήταν σύντομη αλλά αυτό (επίσημα) δεν τον ενοχλεί, ούτε μετριάζει τη χαρά του: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος προσωπικά από τη διοργάνωση, κέρδισα πάρα πολλές εμπειρίες με τη συμμετοχή μου και ένιωσα τη γιορτή αυτή. Εφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις και ήταν όλα άψογα».

Αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε κρίση για τις διαιτησίες, αναφέροντας: «Τον λόγο έχει η Επιτροπή Διαιτησίας, αλλά αυτό που είδα και ασχοληθήκαμε πολύ στα σεμινάρια και τα τεστ που κάναμε καθημερινά, ήταν ότι έγιναν πολλές οριακές φάσεις με τις οποίες και ασχοληθήκαμε. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η απόδοση των διαιτητών και των βοηθών έχει να κάνει με λεπτομέρειες που χρήζουν σχολαστικής ανάλυσης». Επίσης, θέλησε να διευκρινίσει ότι «η ΦΙΦΑ έχει καλέσει διαιτητές από όλες τις Ομοσπονδίες και στην πρόοδο των αγώνων μετέχουν αναλογικά διαιτητές από όλες τις ζώνες που συγκροτούν τον παγκόσμιο χάρτη της. Για το λόγο αυτό βλέπετε διαιτητές που ανήκουν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής ή της Ασίας. Το ίδιο έπρεπε να γίνει και στην τελευταία φάση. Επρεπε να μείνουν από την ΟΥΕΦΑ 7 διαιτητές, στο σύνολο των 16 διαιτητών για τους επόμενους 8 αγώνες. Στη διοργάνωση αυτή γνωριστήκαμε με διαιτητές χωρών και ομοσπονδιών που δεν ξέρουμε καν την ύπαρξη τους, αλλά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο όλοι έχουν τη θέση τους και αυτή είναι η λογική και φιλοσοφία των ανθρώπων της ΦΙΦΑ».

Τέλος, ο Κύρος Βασσάρας είπε: «Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Στηρίζεται πολύ στην ταχύτητα και στη δύναμη, με προοπτική να παίζουν μπάλα και να προσφέρουν θέαμα και αν οι παίκτες έρθουν με το παιχνίδι τους να σταθούν εμπόδιο σ' αυτή την κοινή επιθυμία των θεατών για θέαμα τότε θα τιμωρούνται με κάρτες. Η οδηγία αυτή δεν είναι τωρινή, αλλά των τελευταίων χρόνων, όμως τώρα εφαρμόζεται περισσότερο συστηματικά από άλλες φορές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ