Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ
Ψάχνει «Ιφιγένειες» για να «τρέξει» το αντιλαϊκό σχέδιο

Παραιτήθηκε χτες ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γρ. Σκλήκας, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το σχέδιο για κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ.

Είχαν προηγηθεί χτες το πρωί κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και την προηγούμενη μέρα τηλεδιάσκεψη με βουλευτές της ΝΔ και με τη συμμετοχή του Σκλήκα. Οι βουλευτές τον επέκριναν έντονα, κατά τη γνωστή τακτική της αναζήτησης μιας «Ιφιγένειας» για να βγουν «λάδι» η κυβέρνηση και η πολιτική της «απελευθέρωσης» - εμπορευματοποίησης.

Αποκαλυπτικός ως προς αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης είπε για την παραίτηση Σκλήκα πως «θεωρήθηκε από τον ίδιο ότι είναι αδύνατη η πολιτική και συνολική διαχείριση μιας πολύ σημαντικής και αναγκαίας μεταρρύθμισης». Για άλλη μια φορά σημείωσε πως «η παραίτηση δεν συνεπάγεται υπαναχώρηση» από ένα σχέδιο «που το επέλεξε η διοίκηση των ΕΛΤΑ ως αναγκαίο για να συνεχίσουν να υπάρχουν τα ΕΛΤΑ», επιμένοντας ότι οι απαράδεκτες αποφάσεις για το μέλλον των ΕΛΤΑ «θα υλοποιηθούν».

Επιβεβαιώνοντας εξάλλου ότι μιλάμε για προδιαγεγραμμένο έγκλημα με την υπογραφή της «απελευθέρωσης», παρέπεμψε σε «δύο χρονολογίες σημαντικές. 2013: Απελευθερώθηκε η αγορά η συγκεκριμένη. Τι σημαίνει αυτό; Οτι από τότε και μετά δεν είναι δυνατόν το κράτος να έρθει να χρηματοδοτήσει από τον κρατικό προϋπολογισμό τη συγκεκριμένη, ας πούμε ελλειμματική πολιτική». Παραπέρα, «τα ΕΛΤΑ από το 2018 με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έφυγαν από τη διαχείριση της κεντρικής κυβέρνησης, πήγαν στο Υπερταμείο».

Σημειωτέον, η κυβέρνηση αξιοποίησε την παραίτηση του Γρ. Σκλήκα για να αναβάλει τη συζήτηση στη Βουλή, όπου είχε προγραμματιστεί να ενημερώσει για τα ΕΛΤΑ, με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε ανακοινώσεις τους να ζητούν την εκ νέου συνεδρίαση, «δεδομένου ότι το αντικείμενο της συζήτησης αφορά ζητήματα στρατηγικής» όπως είπαν, προσπερνώντας το γεγονός ότι η στρατηγική αυτή είναι κοινή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ