Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ (Παρνασσού 6 - Ρέντης) πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη στις 3 μ.μ. η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) ΗΛΠΑΠ, απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία που στόχο έχει την κατάργηση των τρόλεϊ, στην οποία αναφέρθηκε πριν λίγες μέρες σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κ. Κυρανάκης.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, σημειώνει η ΔΑΣ ΗΛΠΑΠ, «έρχεται να βάλει ταφόπλακα στο τρόλεϊ», προκαλώντας ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής. Ολες οι κυβερνήσεις, προσθέτει, αντιμετωπίζουν την αστική συγκοινωνία ως εμπόρευμα. Οπότε, «στη ζυγαριά του κέρδους το τρόλεϊ γι' αυτούς δεν χωράει. Τη δεδομένη χρονική περίοδο θεωρείται ζημιογόνο».
Επίσης, η κατάργηση των τρόλεϊ «ανοίγει τον δρόμο» για την προμήθεια νέων οχημάτων ακόμα και με τη μέθοδο leasing, καθώς και για την παράδοση συγκοινωνιακού έργου σε νέους παρόχους.
Απαντώντας στην προσχηματική δικαιολόγηση της κατάργησης με επίκληση της αρνητικής αξιολόγησης του επιβατικού κοινού στα τρόλεϊ, η ΔΑΣ επισημαίνει ότι το επιβατικό κοινό «αξιολογεί αρνητικά συνολικά την αστική συγκοινωνία, που είναι σε άθλια κατάσταση, και προφανώς αξιολογεί αρνητικά την πολιτική που έχει εγκαταλείψει και τα τρόλεϊ δεκαετίες πίσω».
Η ΔΑΣ καλεί το ΔΣ του Σωματείου να προχωρήσει σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι για τις εξελίξεις και συλλογικά να αποφασιστούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις και απεργία.