Σάββατο 1 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Συμπαράσταση στους Παλαιστίνιους!

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΦΕΑ 1967 - '74

"Την άμεση αποφυλάκιση όλων των κρατουμένων και την έναρξη μιας νέας και ειλικρινούς διαδικασίας για τον τερματισμό της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών και την ειρήνευση της περιοχής", ζητά με ομόφωνο ψήφισμα των μελών της συνέλευσής του για το παλαιστινιακό, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-74. Ο ΣΦΕΑ 1967-74 καλεί επίσης, το λαό "σε συμπαράσταση με κάθε τρόπο, συλλογικά ή ακόμα και ατομικά, για να σταματήσουν οι σκοτωμοί, να αποσυρθούν τα Ισραηλινά στρατεύματα από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, να δημιουργηθεί ελεύθερο κράτος των Παλαιστινίων σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ".

Στο ψήφισμα εκφράζεται η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν με την Ισραηλινή επέμβαση και κατοχή καθώς, όπως τονίζεται, "οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής με την παρότρυνση και ολόπλευρη υποστήριξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, συμπεριφέρονται απέναντι στους Παλαιστίνιους όπως οι ναζί, με πλήρη παραβίαση των πιο στοιχειωδών κανόνων του πολέμου".

"Διαμαρτυρόμαστε για την υποκριτική στάση του λεγόμενου "Πολιτισμένου Κόσμου" απέναντι στην ωμή καταπάτηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και την ολιγωρία του να αναλάβει πρωτοβουλίες να σταματήσει η αιματοχυσία", τονίζεται σε άλλο σημείο του ψηφίσματος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

"Οι φυλακές έχουν γεμίσει με απλούς πολίτες, που το μόνο που επιθυμούν είναι να ζήσουν ειρηνικά, να προάγουν τον Πολιτισμό, να συνεχίσουν τα έργα των προγόνων τους. 8.000 Παλαιστίνιοι είναι κρατούμενοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην έρημο σε συνθήκες που θυμίζουν Ελντάμπα και Μακρονήσι. Ενα έγκλημα που προαναγγέλθηκε απ' τον ίδιο τον "Πλανητάρχη Μπους"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ