Σάββατο 1 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Κορυσχάδες - Ρώμη

Ο Πρωθυπουργός της χώρας κ.Σημίτης, μετά την επίσκεψη στις Κορυσχάδες, πήγε στη Ρώμη. Με αφορμή τη σύνοδο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, εκφώνησε ένα ακόμα λόγο... ιστορικού περιεχομένου. Τι είπε προς τέρψιν των ΗΠΑ; Οτι ήταν ευτύχημα «η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού» το 1989 γιατί έτσι «κτίζονται πάλι γέφυρες συνεργασίας» μεταξύ των λαών! Την προηγούμενη, στις Κορυσχάδες, είχε ενοχοποιήσει το ΚΚΕ για τον Εμφύλιο, αλλά «ξέχασε» παντελώς το ρόλο των Αγγλο-Αμερικανών καθώς και των πολιτικών του προγόνων, όπως ο Γεώργιος Παπανδρέου...

***

Ας παραμείνουμε στις Κορυσχάδες. Ο κ.Σημίτης επισκέφθηκε τον ιστορικό τόπο - παραμονή των διθυράμβων του για τον κόσμο που γεννήθηκε από την «κατάρρευση του σοσιαλισμού» - για να δρέψει τις δάφνες ενός αντιστασιακού παρελθόντος, το οποίο ποδοπατά με την πολιτική του. Εμφανίστηκε στον τόπο της ανακήρυξης της «Κυβέρνησης του Βουνού», αυτός ο εκπρόσωπος της πολιτικής του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» για να ψηφοθηρήσει.

***

Το χειρότερο είδος πολιτικής συμπεριφοράς είναι αυτό που λαφυραγωγεί ιδέες, που κουρσεύει οράματα, που διαστρεβλώνει τους αγώνες (των άλλων) και παραχαράσσει την ιστορία. Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να συναγωνιστεί το ΠΑΣΟΚ σε αυτό τον τομέα, την τελευταία 20ετία. Οι δημόσιες δηλώσεις του Κ.Σημίτη, τόσο στη Ρώμη όσο και στις Κορυσχάδες το πιστοποιούν και το ενισχύουν ακόμα παραπέρα. Στη Ρώμη πήγε για το καθιερωμένο συμμαχικό «προσκύνημα» στους ιμπεριαλιστές. Στις Κορυσχάδες για να εξαπατήσει τους «ιθαγενείς». Και οι δυο επισκέψεις σημαδιακές: Στις Κορυσχάδες πήγε ακριβώς την επομένη από την ανακήρυξη των απεργών της Πρωτομαγιάς σε «συμμορίτες» (!) από την Κρατική Ασφάλεια! Εκεί ήταν που ο Πρωθυπουργός, με κουστωδία τους Νεονάκη, Πανταγιά και λοιπούς..., περηφανεύτηκε ότι «με τη μεγαλειώδη νίκη του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβρη του 1981, η δημοκρατία στον τόπο μας ολοκληρώθηκε»! Η «εθνική κυριαρχία», επίσης...

***

Η «δημοκρατία» του ΠΑΣΟΚ είναι τόσο «ολοκληρωμένη» ώστε πάνω από 2 εκατομμύρια Ελληνες να ζουν σήμερα σε κατάσταση ολοκληρωτικής φτώχειας. Η «δημοκρατία» του ΠΑΣΟΚ είναι τόσο «ολοκληρωμένη» ώστε ακόμα και σήμερα οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης να ζουν σε κατάσταση πενίας, προς δόξαν της δημαγωγικής ιαχής περί «περήφανων γηρατειών». Οσο για την «εθνική κυριαρχία» έχει... διαγραφεί από τους αμερικανικούς χάρτες «ολοκληρωτικά». Οπως ακριβώς και τα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο.

***

Στις Κορυσχάδες ο κ.Σημίτης πήγε για να κουρσέψει ξένους αγώνες και διά της λάσπης ενάντια στο ΚΚΕ, στους αγωνιστές της Αντίστασης και του ΔΣΕ, να «υμνήσει» τους νικητές του Εμφυλίου. Στη Ρώμη ο κ.Σημίτης επέμεινε στο ίδιο τροπάρι. Υμνησε τους «συμμάχους» του, τους «νικητές» του 1989 κατά του σοσιαλισμού. Πρόκειται ακριβώς για τους ίδιους «συμμάχους» που ματοκύλισαν την Ελλάδα μετά το 1944.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ