Σάββατο 1 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για το Παλαιστινιακό

Ξεκινούν σήμερα Σάββατο 1 Ιούνη, στη Λάρνακα της Κύπρου οι εργασίες της παγκόσμιας συνδιάσκεψης, για το παλαιστινιακό ζήτημα, που γίνεται με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ).

Το Κίνημα Ειρήνης της Κύπρου, έχει αναλάβει να φιλοξενήσει τη συνδιάσκεψη, οι εργασίες της οποίας θα λήξουν αύριο Κυριακή 2 Ιούνη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το επίσημο άνοιγμα των εργασιών θα κάνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δ. Χριστόφιας. Θα προηγηθούν ομιλίες από το δήμαρχο της πόλης, εκπρόσωπο του ΠΣΕ, εκπρόσωπο του κινήματος ειρήνης της Κύπρου καθώς και εκπρόσωπο της Παλαιστίνης.

Θα ακολουθήσουν πολλές ενότητες θεμάτων, τις οποίες θα αναπτύξουν ομιλητές από κινήματα ειρήνης από διάφορες χώρες του κόσμου. Αύριο, θα συζητηθούν τα συμπεράσματα του συνεδρίου, θα καταγραφούν τα επίσημα κείμενα και θα καθοριστεί το πλαίσιο δράσης.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα βρεθούν στην Κύπρο ο Εκτελεστικός Γραμματέας του ΠΣΕ Θ. Παφίλης, από την ΕΕΔΥΕ το μέλος της γραμματείας της Ελ. Μαρούκα, από την ΕΕΔΔΑ ο πρόεδρος της Χ. Παπαμάργαρης, εκπρόσωπος της ΠΟΔΝ, καθώς και εκπρόσωποι κινημάτων ειρήνης, μελών του ΠΣΕ, από τις παρακάτω χώρες: ΗΠΑ, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Πορτογαλία, Ιορδανία, Ιράκ, Κούβα, Αίγυπτο, Ιαπωνία, Γαλλία, Μ. Βρετανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ