Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά

Συγκεντρώσεις σήμερα στις 6 μ.μ στο ΕΚ Κορίνθου και αύριο Τετάρτη στις 11.30 π.μ. στα Περιβολάκια

 

«Οχι στα ναρκωτικά», λένε οι μαθητές της Κορίνθου, επισημαίνοντας ότι «ενώ εισαγγελείς και αστυνομία συλλαμβάνουν και οδηγούν στο Δικαστήριο 15μελή μαθητικά συμβούλια - τους συμμαθητές μας - επειδή ζητάμε 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο, αφήνουν ελεύθερους και ασύδοτους τους εμπόρους ναρκωτικών». Με απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα Μαθητών Σχολείων Κορινθίας, σήμερα και αύριο, πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Σήμερα οι μαθητές καλούν τους Συλλόγους Γονέων, Εκπαιδευτικών, τα σωματεία των εργαζομένων, τα Εργατικά Κέντρα, τους δημάρχους, το νομάρχη, τις πολιτικές νεολαίες, κάθε πολίτη να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου. Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν στις 11.30 το πρωί συγκέντρωση στα Περιβολάκια και στη συνέχεια θα γίνει πορεία.

«Δύο νέοι άνθρωποι βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες στα χέρια του λευκού θανάτου. Δύο νέα παιδιά της διπλανής μας πόρτας. Οι έμποροι ναρκωτικών κυκλοφορούν ελεύθεροι στα σχολεία μας. Κι ενώ σεκιουριτάδες παρακολουθούσαν καθημερινά τις μαθητικές κινητοποιήσεις, τώρα δε βλέπουν, ούτε γνωρίζουν τίποτε για το έγκλημα», τονίζει το Συντονιστικό, σε ανακοίνωση.

Οι μαθητές επισημαίνουν πως αποδεικνύεται ότι εκείνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση και τους «αρμόδιους» δεν είναι το χτύπημα στους εμπόρους των ναρκωτικών, αλλά το χτύπημα της αξιοπρέπειας των αγωνιζόμενων μαθητών, τονίζοντας ότι: «Αυτή η κατάσταση δε θα μείνει χωρίς απάντηση από το μαθητικό κίνημα».

Ζητούν να μην αποποινικοποιηθούν τα ναρκωτικά, να μη διαχωρίζονται σε σκληρά και μαλακά. Να δοθούν χρήματα από την κυβέρνηση για να λειτουργούν οι θεραπευτικές κοινότητες, να δημιουργηθούν νέα κέντρα πρόληψης και ενημέρωσης νέων και γονιών. Η πρόληψη και ενημέρωση να ξεκινά από το δημοτικό. Να προσληφθούν άμεσα επιστάτες στα σχολεία. Να φύγουν οι ιδιωτικές και μη ελεγχόμενες αστυνομίες. Να καταργηθεί το απάνθρωπο εξεταστικό σύστημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Αμεση δημιουργία και λειτουργία πολιτιστικών κέντρων για τους νέους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ