Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Α' ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποφασισμένοι να μη δεχθούν συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους

Αποφασισμένοι να μη δεχτούν καμία συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς, που διαμορφώθηκε από το 1990 ως το 1997, επιδείνωσε δραματικά τη θέση των παλιών και νέων δημοσίων υπαλλήλων και ιδιαίτερα των καθηγητών, οι οποίοι διορίζονται αργά.

Σχετικά αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Σήμερα με ένα πλήθος δημοσιευμάτων, διαρροών, των κατευθύνσεων της ΕΕ, των πρόσφατων εκθέσεων (ΟΟΣΑ, Σπράου), ερευνών που χρηματοδοτούνται από μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες (...), καλλιεργείται το έδαφος για νέο δραματικό περιορισμό των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας. Κοινός τόπος όλων των παραπάνω είναι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα σωθούν αν αυξηθούν τα όρια για συνταξιοδότηση, αυξηθούν οι εισφορές, μεταφερθεί ένα μέρος ή όλη η ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρίες, καταργηθεί το ήδη μειωμένο εφάπαξ, καταργηθεί η αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Η Α' ΕΛΜΕ επιρρίπτει τις ευθύνες στις κυβερνήσεις «που κακοδιαχειρίστηκαν την τεράστια ακίνητη περιουσία των Ταμείων, που κατασπατάλησαν τα αποθεματικά τους, που ετοιμάζονται τώρα να ρίξουν στο χρηματιστηριακό τζόγο» και δηλώνει κατηγορηματικά πως οι καθηγητές δε θα κάνουν ούτε βήμα πίσω.

Διεκδικούν σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς όριο ηλικίας και με διατήρηση του δικαιώματος στη 15ετία και 25ετία. Η σύνταξη να αποτελεί το 80% των εν ενεργεία αποδοχών και να υπολογίζεται στη βάση των τελευταίων μισθών. Να καταργηθεί η εισφορά για την κύρια σύνταξη και τέλος απαιτούν την πλήρη κάλυψη από το κΚράτος της ιατρικής φαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ