Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ταλαιπωρία λόγω έλλειψης ... λεωφορείου

Ερώτηση του ΚΚΕ για τη λήψη μέτρων ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών στην περιοχή των Ιωαννίνων

Τα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου του οικισμού Κάτω Μουσιωτίτσας Ιωαννίνων, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Αχιλλέας Κανταρτζής, προς τον υπουργό Παιδείας, Γερ. Αρσένη.

Πρόκειται για 25 μικρούς μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου του οικισμού Κάτω Μουσιωτίτσα, οι οποίοι ταλαιπωρούνται καθημερινά για να πάνε και να γυρίσουν από το σχολείο, που βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα περίπου μακριά (στη Νέα Μουσιωτίτσα).

«Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, επισημαίνουν οι κομμουνιστές βουλευτές, φεύγει στις 7 παρά τέταρτο το πρωί από την Κάτω Μουσιωτίτσα και μεταφέρει τους μαθητές του Λυκείου στα Γιάννενα (40 χιλιόμετρα μακριά). Το ίδιο λεωφορείο παίρνει και τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου και τους αφήνει στο σχολείο (Νέα Μουσιωτίτσα) περίπου στις 7 το πρωί. Τα μικρά αυτά παιδιά αναγκάζονται να μένουν στην αυλή του σχολείου ως τις 8.30 που μπαίνουν στην τάξη».

Ομως, τα προβλήματα μεγαλώνουν, αφού «το μεσημέρι, ενώ οι μαθητές σχολάνε στη μία η ώρα, περιμένουν το λεωφορείο ως τις τρεις, για να έρθει από τα Γιάννενα και να μεταφέρει και τους μαθητές του Λυκείου. Ετσι, το σχολείο της Νέας Μουσιωτίτσας δεν είναι μόνο ...ολοήμερο, αλλά μερικές φορές κοντεύει να γίνει και ...ολονύκτιο», υπογραμμίζεται στην Ερώτηση.

Οι γονείς των παιδιών, τονίζεται στην Ερώτηση, πολλές φορές για να μην τα ταλαιπωρούν τα μεταφέρουν στις καρότσες των αγροτικών αυτοκινήτων και το χειμώνα, αφ' ενός ξεπαγιάζουν, αφ' ετέρου κινδυνεύουν από ατυχήματα, γιατί ο δρόμος είναι στενός και παγώνει.

Ο Απ. Τασούλας και ο Αχ. Κανταρτζής ρωτούν τον υπουργό Παιδείας:

  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να γίνεται η μεταφορά των μικρών μαθητών της Κάτω Μουσιωτίτσας, με ασφάλεια και χωρίς να ταλαιπωρούνται, περιμένοντας με τις ώρες έξω από το σχολείο είτε το πρωί που τους αφήνει το λεωφορείο είτε το μεσημέρι για να τους πάρει;
  • Θα εξασφαλίσει δεύτερο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ;
  • Θα προμηθεύσει την κοινότητα με σχολικό λεωφορείο μεταφοράς των μαθητών;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ