Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
Απεργούν στις 2 και 3 Μάρτη

Σε 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Μάρτη προχωρούν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως αποφάσισε χτες το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Την πρώτη μέρα θα γίνουν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις σε συντονισμό με τους εκπαιδευτικούς φορείς και τη δεύτερη μέρα γενικές συνελεύσεις των διδασκαλικών συλλόγων. Στις 6 Μάρτη θα γίνει γενική συνέλευση των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων για να συζητηθεί η παραπέρα πορεία του κλάδου.

Για την παραπάνω απόφαση, το ΔΣ της ΔΟΕ έλαβε υπόψη του την επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 3 Φλεβάρη, την αιφνιδιαστική κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ειδική αγωγή και την προώθηση μιας σειράς μέτρων, όπως ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, η αξιολόγηση - χειραγώγηση του εκπαιδευτικού, συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό κλπ. Οι εκπαιδευτικοί και με τη μαζική συμμετοχή τους στην τελευταία απεργία έδειξαν ότι κατανοούν την αναγκαιότητα του αγώνα και δεν πέφτουν στην παγίδα της παροχολογίας, δημιουργώντας τις συνθήκες για συνέχιση του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας προτάσσει την ποιοτική στήριξη της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, προτάσσει την κατάργηση του νόμου 2525/97 και την οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και ανοίγει μέτωπο συνολικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική - αντιλαϊκή πολιτική. Η παραπάνω απόφαση λήφθηκε με ψήφους της ΔΑΚΕ, της ΔΕΕ και της «Παρέμβασης», ενώ η πλειοψηφούσα κυβερνητική παράταξη της ΠΑΣΚ, η οποία όφειλε να υλοποιήσει την προηγούμενη απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ για 48ωρη απεργία μέσα στο Φλεβάρη, με διάφορα προσχήματα (είτε παραπέμποντας σε διάλογο με το υπουργείο Παιδείας είτε ρίχνοντας το μπαλάκι στη βάση) έκανε σαφή την αρνητική της στάση απέναντι στην απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ