Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης

Ασαφή κριτήρια και αδιαφανείς διαδικασίες για την επιλογή εκπαιδευτικών στα «εκκλησιαστικά σχολεία», καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί, ενώ σχετική προσφυγή συζητιέται αυτές τις μέρες στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στα εκκλησιαστικά σχολεία, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών γίνονται από ειδικό συμβούλιο και δεν ισχύουν τα κριτήρια που διέπουν τους διορισμούς στα υπόλοιπα δημόσια σχολεία. Ανάμεσα στα άλλα, προβλέπεται και προσωπική συνέντευξη του υποψηφίου, η οποία, όπως καταγγέλλεται, χρησιμοποιείται στην πραγματικότητα για τον αποκλεισμό υποψηφίων. Τα παραπάνω αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σήμερα, καθώς ανάμεσα στις προτάσεις της «επιτροπής Καζάζη» ήταν και η καθιέρωση της προσωπικής συνέντευξης ως προϋπόθεση για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, ενώ αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά η αναγκαιότητα διατήρησης της επετηρίδας ως το μοναδικό αδιάβλητο σύστημα διορισμών.

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε διαδικασίες επιλογής για εκκλησιαστικά σχολεία και απορρίφθηκαν έχουν καταθέσει στο παρελθόν ενστάσεις, ενώ την Πέμπτη 17 Φλεβάρη θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετική προσφυγή του εκπαιδευτικού Τ. Παπαστεργίου, ο οποίος απορρίφθηκε το 1990.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ