Τρίτη 14 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμεση αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ προς τον υπουργό Εξωτερικών, ζητώντας από την κυβέρνηση την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στο κείμενο της Ερώτησης οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν: «Το κατοχικό κράτος του Ισραήλ συνεχίζει και κλιμακώνει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα 35.000 νεκρούς, εκ των οποίων 15.000 παιδιά και 9.000 γέροντες, άμαχο πληθυσμό, ενώ με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε 7.000.

Η Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε ερείπια, ο κατακτητής διαλύει τα νοσοκομεία και κάθε υποδομή, καταδικάζει τον λαό στην πείνα, στη δίψα, στις ασθένειες. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού, πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι, έχει εκτοπιστεί στον νότο, στη Ράφα, όπου ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τους βομβαρδισμούς και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τη γενοκτονία με χερσαία επίθεση.

Το έγκλημα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ στηρίζεται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και έχουν μεγάλες ευθύνες τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου που δικαιολόγησαν και συνεχίζουν να δικαιολογούν το Ισραήλ χρησιμοποιώντας τον διάτρητο ισχυρισμό περί "αυτοάμυνας"».

Παράλληλα, τονίζεται ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ καθώς και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επίσης μεγάλη ευθύνη γιατί αγνόησαν και αρνήθηκαν να υλοποιήσουν την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής, του Δεκέμβρη του 2015, που καλούσε την ελληνική κυβέρνηση "να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης" στη βάση των ορίων του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σημειώνουμε ότι η απαράδεκτη αυτή στάση έρχεται σε αντίθεση με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα μας και σε όλη την υδρόγειο και συνεχίζονται σήμερα με τις εμβληματικές κινητοποιήσεις των φοιτητών στα αμερικανικά, ευρωπαϊκά και άλλα πανεπιστήμια, όπως και στην Ελλάδα».

Προσθέτουν ακόμη: «Το ΚΚΕ, που έχει επιμείνει όλα αυτά τα χρόνια για την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της Βουλής, επαναφέρει το αίτημα και καλεί την κυβέρνηση άμεσα, με επείγουσες διαδικασίες, να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ