Τρίτη 14 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προχωράμε μπροστά με την ορμή των μεγάλων αγώνων που ξεσκέπασαν τα «παραμύθια» για την ΕΕ

Την Κυριακή εγκαινιάστηκε το κεντρικό εκλογικό περίπτερο

Δυνατά από το Σύνταγμα εκπέμπει το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, όπου την Κυριακή το απόγευμα εγκαινιάστηκε το κεντρικό εκλογικό περίπτερο του Κόμματος για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

Η γωνία Ερμού και Φιλελλήνων έχει πάρει κόκκινο χρώμα, ενώ ήδη πολλοί και πολλές κοντοστέκονται για να πάρουν το υλικό του Κόμματος και φυσικά το αγωνιστικό ψηφοδέλτιό του που μπορεί στις 9 Ιούνη να γεμίσει τις κάλπες στέλνοντας μήνυμα πανευρωπαϊκής αντεπίθεσης.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ.

Παραβρέθηκαν ακόμα ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, η βουλευτής Αφροδίτη Κτενά και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Νίκος Αγγελίδης, Κατερίνα Γεράκη, Παναγιώτης Κατίκας, Γιώργος Κεντρωτής, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Βικτωρία Κούτση, Μάρκος Μπεκρής, Βασίλης Μπέλλος, Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, Χριστίνα Σκαλούμπακα, Δήμητρα Σταματέλου, Κλειώ Χριστοπούλου, Νίκη Χρονοπούλου.

Ακόμα παραβρέθηκαν οι Νότης Μαριάς, πρώην ευρωβουλευτής και καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλης Πριμυκήρης, πρώην μέλος της ΚΕ και της ΕΓ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας του «Αριστερού Ρεύματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, πρώην μέλος της ΚΕ του «Αριστερού Ρεύματος» και του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, ο πανεπιστημιακός Γιάννης Μηλιός, η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση κ.ά.


Το ζεστό κλίμα και τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλων αποτυπώνουν τη μαχητική θέληση να κορυφωθεί η προσπάθεια τις επόμενες μέρες και να πάει το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται.

Σημειώνεται ότι στο κεντρικό περίπτερο, όπως και στα υπόλοιπα εκλογικά περίπτερα που εγκαινιάζονται αυτές τις μέρες στους δήμους και τις γειτονιές, θα μπορεί κανείς να προμηθευτεί τις ανακοινώσεις του Κόμματος και ψηφοδέλτια.

***

«Εγκαινιάζουμε σήμερα το κεντρικό εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα και μπαίνουμε στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνη, σε τέσσερις μόλις βδομάδες.

Προχωράμε μπροστά με την ορμή των μεγάλων αγώνων που ξεσκέπασαν τα "παραμύθια" των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ και στρίμωξαν την κυβέρνηση της ΝΔ», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος και πρόσθεσε: «Παίρνουμε δύναμη από αυτούς τους αγώνες, από την ελπιδοφόρα επαφή και συμπόρευση με νέες δυνάμεις, μέσα στο μαζικό κίνημα, μέσα στους τόπους δουλειάς, στα συνδικάτα, στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια. Με ανθρώπους που, μέσα από τη δική τους πορεία, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τώρα πρέπει να μπουν στη μάχη με το ΚΚΕ, ενάντια στην ΕΕ και τις δυνάμεις που την στηρίζουν, που κάνουν νόμο το άδικο.

Η σκέψη μας κι η καρδιά μας βρίσκονται με τον Παλαιστινιακό λαό. Παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, στην περικυκλωμένη Ράφα, όπου εκτυλίσσεται το πιο πρόσφατο αποτροπιαστικό επεισόδιο μιας αιματηρής γενοκτονίας, του κράτους - κατακτητή Ισραήλ, που το σπονσοράρουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους λαούς του κόσμου που απαιτούν άμεσο τέλος της γενοκτονίας, αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής από τη Γάζα, από όλα τα παλαιστινιακά εδάφη. Κλιμακώνουμε την πάλη και την αλληλεγγύη για λεύτερη Παλαιστίνη, για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την ελληνική κυβέρνηση (...)


Την ώρα που η ακρίβεια θερίζει, οι μισθοί και οι συντάξεις είναι καθηλωμένοι και κατατρώγονται από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, τη στιγμή που απέναντι στα δίκαια αιτήματα του λαού, των νέων, των αγροτών η κυβέρνηση απαντά με τις "δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας" και ξύνει τον πάτο του βαρελιού, κάθε μέρα η φρεγάτα "Υδρα" κοστίζει μισό εκατομμύριο στον λαό μας. Κάθε χρόνο δαπανά η Ελλάδα 8 δισ. ευρώ για τις πολεμικές ΝΑΤΟικές ανάγκες. Το ΝΑΤΟ, όπου 23 από τις 27 χώρες της ΕΕ είναι μέλη του...

Η ευρωενωσιακή στρατηγική παρούσα πίσω από όλα τα προβλήματα του λαού

Γιατί οι αντεργατικοί νόμοι για 13 ώρες δουλειάς σε έναν ή και παραπάνω εργοδότες, για απλήρωτες υπερωρίες, για γενίκευση της δουλειάς - λάστιχο, οι πετσοκομμένοι μισθοί πατάνε σε ευρωενωσιακές Οδηγίες. Γιατί η αβάσταχτη ακρίβεια, ο πληθωρισμός είναι αποτέλεσμα του Ταμείου Ανάκαμψης, της "πράσινης" και "ψηφιακής μετάβασης", που επιδότησαν με πακτωλούς από τον δικό μας ιδρώτα τους μονοπωλιακούς ομίλους. Για τη γιγαντιαία φοροληστεία σε βάρος των μισθωτών, των βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου ευθύνονται τα Σύμφωνα Σταθερότητας, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, που απαιτούν ματωμένα υπερπλεονάσματα. Αλλά και τα τεράστια προνόμια και φοροαπαλλαγές που χαίρει το μεγάλο κεφάλαιο, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, και διευρύνθηκαν και διατηρήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά. Γιατί για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών ευθύνονται η ευρωενωσιακή στρατηγική "απελευθέρωσης" των σιδηροδρόμων, και οι ελληνικές κυβερνήσεις που την υλοποίησαν. Που θεωρούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας κόστος, αλλά επιδοτούσαν με εκατοντάδες εκατομμύρια τον όμιλο - επενδυτή για χρόνια για να μην έχει "ζημίες". Κι όλα αυτά σε γνώση της Κομισιόν, που σήμερα επιδιώκουν να εμφανίσουν ως μέρος της λύσης κι όχι του προβλήματος.

Η σταθερότητα λοιπόν που ευαγγελίζονται τα παπαγαλάκια της ΕΕ δεν είναι άλλη παρά το συνεχές ξεζούμισμα των πολλών από τους λίγους, και η μόνιμη μιζέρια, φτώχεια, δυσκολίες για τον λαό, παρά το γεγονός ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις σπάνε τα ρεκόρ κερδοφορίας το ένα μετά το άλλο.

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να υποστηρίξει την πάλη για σύγχρονα δικαιώματα

Από αυτό το βήμα ρωτάμε: Ποια ψήφος μπορεί να εκφράσει την πάνδημη απαίτηση του ελληνικού λαού και νεολαίας να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ; Η ψήφος σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΑΡ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, και άλλους, που έδωσαν πράσινο φως στο Ισραήλ για τη γενοκτονία αναγνωρίζοντας το ψευδεπίγραφο δικαίωμα του κατακτητή "στην αυτοάμυνα"; `Η η ψήφος στο ΚΚΕ που ξεμπρόστιασε και καταψήφισε την ενίσχυση των στρατιωτικών, πολιτικών και οικονομικών σχέσεων των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ με το Ισραήλ, που μπήκε μπροστά ώστε να εκφραστεί κύμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό;

Ποια ψήφος μπορεί να εκφράσει την καταδίκη στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, μεταξύ ευρωατλαντισμού και της καπιταλιστικής Ρωσίας; Ενός πολέμου που γίνεται με το αίμα του ουκρανικού και του ρωσικού λαού, και με συνέπειες που ζουν οι λαοί της Ευρώπης, προς όφελος των ομίλων της πολεμικής βιομηχανίας και της ανοικοδόμησης, για τους δρόμους της Ενέργειας, για γεωπολιτικά στηρίγματα; Εκείνοι που ψήφισαν τις πολεμικές πιστώσεις 78+ δισ., την αποστολή όπλων και οβίδων, χειροκρότησαν την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι και τα διάφορα φασιστικά τάγματα; Εκείνοι που θεωρούν το ΝΑΤΟ "ιερή αμυντική συμμαχία"; `Η το ΚΚΕ που μαζί με τους λαούς και τους εργαζόμενους της Ευρώπης κινητοποιείται ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και απαιτεί την απεμπλοκή της χώρας μας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, για να γυρίσει πίσω η φρεγάτα "Υδρα";

Ποια ψήφος μπορεί να εκφράσει τον αγώνα του λαού μας για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια, στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε ρεύμα και καύσιμα, ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών; Σε εκείνους που ψήφισαν το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας, που ενέκριναν τους ειδικούς φόρους, το δικαίωμα των "κορακιών" των τραπεζών και των funds να παίρνουν τα σπίτια του λαού, με το πρόσχημα ότι "αποτελούν ευρωενωσιακές Οδηγίες"; `Η στο ΚΚΕ που βρίσκεται σε κάθε μικρότερη και μεγαλύτερη διεκδίκηση, αγώνα, πάλη για να μπουν εμπόδια σε όλα αυτά που απεργάζονται η ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν;

Γιατί σε μία ΕΕ που είναι όργανο των συμφερόντων των λίγων, των πλουσίων, του μεγάλου κεφαλαίου, ποιος μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολλών, της λαϊκής πλειοψηφίας; Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΕΑΡ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, που μαζί με τους υπόλοιπους 703 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ των λόμπι των επιχειρηματιών, ή το ΚΚΕ που στάθηκε ενάντια;

Γνωρίζουμε ότι για κάποιους τα ερωτήματα αυτά είναι ρητορικά. Για εκείνους που ακόμη το σκέφτονται, θα τους πούμε κάτι ακόμη: Κάθε άνθρωπος που προβληματίζεται, συμφέρον έχει να ενισχύσει το ΚΚΕ, που είναι αντίπαλος της ΕΕ, και θα του πει την αλήθεια χωρίς περικοκλάδες. Το ΚΚΕ μπορεί με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα να υποστηρίξει την πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες των εργαζομένων, της νεολαίας γιατί δεν έχει δεσμεύσεις στους ομίλους, στους μεγαλοεπιχειρηματίες, δεν υλοποιεί αλλά αντιπαλεύει τις απαιτήσεις τους.

Τα λαϊκά συμφέροντα υπερασπιστήκαμε με τις πάνω από 230 ομιλίες μας στην Ολομέλεια. Τις δεκάδες εκδηλώσεις που διοργανώσαμε στο Ευρωκοινοβούλιο. Τις πάνω από 300 Ερωτήσεις που καταθέσαμε. Και μπορούμε να τα βάλουμε με την ΕΕ, να ξεσκεπάσουμε τα άπλυτα αυτού του εχθρικού για τον λαό οργανισμού, ακριβώς γιατί είμαστε με την πλευρά του λαού, με την πλευρά των πολλών, με την πλευρά της ταξικής πάλης, με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Μήνυμα ελπίδας και στους άλλους λαούς της ΕΕ

Σε αυτές τις λίγες βδομάδες που μένουν, πάμε δυνατά, να φτάσει το Κάλεσμα για συσπείρωση και συμπόρευση με το ΚΚΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά και σπίτι.

Πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί είναι η μόνη γνήσια εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση σε όλα αυτά που θα είναι εδώ την επόμενη μέρα. Και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις κι εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα.

Πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, μήνυμα ελπίδας και στους άλλους λαούς της ΕΕ που ξεχύθηκαν στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή τους, είτε την διακυβέρνηση ασκούν φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, δήθεν "αριστερές" ή εθνικιστικές - ακροδεξιές κυβερνήσεις. Μήνυμα στις ζωντανές δυνάμεις που μέσα στα κράτη - μέλη της ΕΕ αντιπαλεύουν αυτήν τη διακρατική ένωση του κεφαλαίου και το σύστημα της εκμετάλλευσης, αντιπαλεύουν τα μονοπώλια, πολλές φορές σε δύσκολες συνθήκες διώξεων, περιορισμών, αντικομμουνισμού, ότι υπάρχει άλλος δρόμος: Ο δρόμος για την Ευρώπη των εργαζομένων, των νέων, των λαών. Της ειρήνης και της αλληλεγγύης. Της Ευρώπης του σοσιαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ