Τρίτη 14 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Οταν η γενοκτονία βαφτίζεται «έντονη απάντηση από το Ισραήλ»

Μία ακόμη απόδειξη στήριξης του κράτους του Ισραήλ από τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε τις προηγούμενες μέρες και πέρασε στα ...ψιλά.

Ο λόγος για τη συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Οθωνας Ηλιόπουλος, στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ, την περασμένη Πέμπτη. Ο Οθ. Ηλιόπουλος κλήθηκε να τοποθετηθεί στην εκπομπή ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής του Χάρβαρντ σχετικά με τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που βρίσκονται σε εξέλιξη στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Οι τοποθετήσεις του είναι εξόχως αποκαλυπτικές. Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που βλέπουμε στην Παλαιστίνη είναι «μια έντονη απάντηση από το Ισραήλ». Η γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού, η σφαγή χιλιάδων παιδιών, ο εγκλωβισμός 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων στη Ράφα, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν «μια έντονη απάντηση»...

Για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή του Χάρβαρντ οι κινητοποιήσεις σχετίζονται με «αντισημιτικά πρότυπα», αφού, όπως τόνισε, «παρόλο που κάποιοι Εβραίοι φοιτητές συμμετέχουν κατηγορώντας και κριτικάροντας το κράτος τους στις κινητοποιήσεις... χάνεται μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία και ξανα-αναπαράγονται δυστυχώς κάποια αντισημιτικά πρότυπα». Αυτά είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που - όλως τυχαίως - η κυβέρνηση των ΗΠΑ ουσιαστικά νομοθετεί πως με την κατηγορία του «αντισημιτισμού» θα σέρνονται όλοι όσοι καταδικάζουν τα εγκλήματα του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Ακόμα και οι Εβραίοι που κινητοποιούνται θα κατηγορούνται για αντισημιτισμό! Σε ποιον αντιδραστικό - μεταφυσικό κόσμο ζει ο επιστήμονας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αντιλαμβάνεται ότι γίνεται υποβολέας της πιο άθλιας προπαγάνδας, όταν λέει ότι δημιουργούνται αντισημιτικά πρότυπα σε κινητοποιήσεις που συμμετέχουν (σε κάποιες πρωτοστατούν μάλιστα) Εβραίοι;

Σύμφωνα με τον Οθωνα Ηλιόπουλο, «οι φοιτητές που είναι Ισραηλινοί, οι οποίοι είναι Εβραίοι» υφίστανται «τρομοκρατία» από τις κινητοποιήσεις, ενώ σχολιάζοντας το όργιο καταστολής σε βάρος φοιτητών και πανεπιστημιακών, αφού οι δυνάμεις καταστολής έχουν μετατρέψει σε εμπόλεμη ζώνη μια σειρά από μεγάλα πανεπιστήμια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν ξέρει αν έκανε σωστά ή λάθος η πρύτανης του Κολούμπια και κάλεσε σε εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ καταφεύγοντας σε άλλα επίπεδα «ξεπλύματος» της κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ ο Οθωνας Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «η καταστολή από την αστυνομία και τα πανεπιστήμια κυμαίνεται ανάλογα με τις τοπικές δυνάμεις, θα έλεγε κανείς τις προοδευτικές ή όχι που υπάρχουν... Παρατηρούμε ότι στις νότιες πολιτείες η καταστολή είναι πιο βίαιη απ' ό,τι ήταν σε άλλες πολιτείες που πρόσκεινται... στους Δημοκρατικούς»! Αυτά βρήκε να πει! Η πολιτική (και πολλά άλλα, είναι αλήθεια) των Δημοκρατικών είναι μαγική! Ρίχνει στο ψαχνό αλλά υπάρχουν επιστήμονες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διακρίνουν «προοδευτικό» αέρα στην καταστολή, στις αστυνομικές εισβολές στα πανεπιστήμια, στις πλαστικές σφαίρες ενάντια σε φοιτητές που διαδηλώνουν! Αυτά γίνονται στις ΗΠΑ!

Το παζλ των άθλιων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών, όπως του Αδ. Γεωργιάδη, έρχεται να συμπληρωθεί με τις κατάπτυστες δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Για κακή τους τύχη οι λαοί όλου του κόσμου το ξέρουν και το λένε με το όνομά του: ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ! Αυτό διαπράττει το Ισραήλ σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ!

Η στάση των κομμάτων απέναντι στη γενοκτονία αποτελεί κριτήριο ψήφου για τις επικείμενες ευρωεκλογές. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ «φωνάζει» αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, καταδίκη του κράτους - τρομοκράτη Ισραήλ, stop στη συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή και τη στήριξη του Ισραήλ! Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

* Αναδημοσιεύεται από το portal «902.gr»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ