Παρασκευή 26 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ζητάει «σταθερότητα» για συνέχιση του αντιλαϊκού έργου

Eurokinissi

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ παραχώρησε χτες το βράδυ ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το φασιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» και τα γρονθοκοπήματα στη Βουλή επιχείρησε να συντηρήσει την κάλπικη αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος «ψαρεύει» ψήφους από την ακροδεξιά.

Ζήτησε από τον λαό να δει τη «μεγάλη εικόνα» και να ψηφίσει τη ΝΔ για να στείλει «πολιτικό μήνυμα» που θα «αποπνέει σταθερότητα, σιγουριά και συνέχεια», προκειμένου η κυβέρνηση να συνεχίσει με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη ορμή - όπως είπε - το αντιλαϊκό της έργο.

Εβαλε ως πήχη για τη ΝΔ το αποτέλεσμα στις προηγούμενες ευρωεκλογές, ενώ ως κύρια ζητήματα για την επόμενη Ευρωβουλή ξεχώρισε το τρίπτυχο «ανταγωνιστικότητα, άμυνα, αγροτικά ζητήματα», με πραγματική έγνοια να διασφαλιστούν περισσότερα κονδύλια για τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους, να ρίξει στάχτη στα μάτια των αγωνιζόμενων αγροτών και να ανοίξει νέες ...λεωφόρους εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Διόλου τυχαία, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του επιβεβαίωσε ότι «σύμμαχοι και εταίροι» ζήτησαν από την κυβέρνηση να στείλει στο Κίεβο πυραύλους S-300 και «Patriot», και τόνισε ότι η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς στέλνει «πλεονάζον υλικό».

Στα ζητήματα ασφάλειας, στάθηκε στην «οπαδική βία», εμφανιζόμενος τάχα ως τιμωρός. Για την πρόσφατη δολοφονία της 28χρονης στους Αγ. Αναργύρους ισχυρίστηκε ότι με ενέργειες που έγιναν έκτοτε «κάτι αλλάζει», όπως «άλλαξε» και μετά από προηγούμενα τέτοια περιστατικά, ενώ για την ακρίβεια επανέλαβε για χιλιοστή φορά ότι «ο πληθωρισμός αρχίζει να δείχνει ενδείξεις ότι υποχωρεί», κοροϊδεύοντας ανοιχτά τον λαό, που αιμορραγεί.

Προκλητικός και για τα Τέμπη, έκανε ...αυτοκριτική για την «ανοχή» που δήθεν έδειξε η κυβέρνηση στις «διάφορες θεωρίες συνωμοσίας», απαξιώνοντας π.χ. όσα στοιχεία έφεραν στο φως οι έρευνες, για το μπάζωμα στον τόπο του εγκλήματος, το πραγματικό φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας κ.ά.

Τέλος, για τα Ελληνοτουρκικά και ενόψει της επίσκεψής του στη γείτονα στις 13/5, τόνισε ότι επιδιώκει «καλές σχέσεις» και ότι σκοπός της επίσκεψης είναι «να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα στην ελληνοτουρκική προσέγγιση», αναγνωρίζοντας ότι «η Τουρκία θα έχει τις απόψεις της».

ΚΚΕ: Το πρόβλημα είναι η αντιλαϊκή σταθερότητα και η ΕΕ

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Ο κ. Μητσοτάκης με τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα περί σταθερότητας ζητάει την ψήφο του λαού για να επηρεάζει - όπως λέει - τις αποφάσεις στην ΕΕ. Το ζήτημα, βέβαια, είναι ακριβώς αυτό, ότι πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα (από την ακρίβεια και την επίθεση στο εργατικό - λαϊκό εισόδημα μέχρι την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το έγκλημα των Τεμπών) βρίσκεται η ίδια η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο κ. Μητσοτάκης υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια.

Σε αυτές τις εκλογές, λοιπόν, είναι κρίσιμο να εκφραστεί η λαϊκή αποδοκιμασία απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει μέσω κομμάτων που "αντιπολιτεύονται" την κυβέρνηση Μητσοτάκη με σημαία την ευρωενωσιακή "κανονικότητα", αλλά μέσα από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που είναι ο μόνος συνεπής αντίπαλος απέναντι σε αυτήν τη φυλακή των λαών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ