Παρασκευή 26 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΝΤΡΩΤΗΣ
Παλεύουμε για Παιδεία και Ερευνα στην υπηρεσία του λαού, όχι των μονοπωλίων

Σε εκδήλωση στην Κέρκυρα μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ ξεσκεπάζει την επίθεση που υφίστανται η νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, ο αγώνας ωστόσο πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει. Η ενίσχυση του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ θα συμβάλει στην κατεύθυνση της πανευρωπαϊκής αντεπίθεσης».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γιώργος Κεντρωτής, καθηγητής του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) του Ιονίου Πανεπιστημίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, στην εκδήλωση της ΚΟΒ Ιονίου Πανεπιστημίου του ΚΚΕ και των Φοιτητικών ΟΒ της ΚΝΕ με τίτλο «ΕΕ - Πανεπιστήμιο - Ερευνα: Μύθοι και Αλήθειες», σε αίθουσα του Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Τζο Μπάκα, φοιτήτρια του Τμήματος Τεχνών Ηχου και Εικόνας, η οποία στάθηκε στη σημασία που έχει οι φοιτητές να στείλουν μήνυμα αντεπίθεσης αξιοποιώντας και την κάλπη των φοιτητικών εκλογών στις 22 Μάη με πρωτιά των ψηφοδελτίων της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» παντού.

Ο Γιώργος Κεντρωτής στο ξεκίνημα της ομιλίας του υποστήριξε ότι απέναντι σε μια ΕΕ - «βασίλειο» της διαφθοράς και παραγωγό σκανδάλων, που συμπεριφέρεται σαν υπερκράτος δυνάστης και είναι ένας θεσμός δεσμευτικός, «σήμερα χρειάζεται να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης, παλεύοντας για την Ελλάδα και την Ευρώπη της κοινωνικής ευημερίας, της ειρήνης, της αλληλεγγύης και του σοσιαλισμού».


Ανέφερε ότι ο νόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ανάμεσα στα άλλα, επιδιώκει τα κρατικά ΑΕΙ να διοικούνται και να λειτουργούν ως επιχειρήσεις. «Θέλουν να φτιάξουν σούπερ μάρκετ της γνώσης και η σχέση κόστους - οφέλους θα είναι αυτή που θα καθορίζει το πώς θα λειτουργούν τα πανεπιστήμια, ποια τμήματα θα κλείνουν», επισήμανε.

Αυτό αποτυπώνεται, για παράδειγμα, και στην οριστική κατάργηση του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Λευκάδα, όπως επίσης με αυτό το κριτήριο ακόμη και το ΤΞΓΜΔ θα μπορούσε να κλείσει, αν φτιαχτεί στην Αθήνα Τμήμα Μετάφρασης.

Στη διαπίστωση πολλών φοιτητών, κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ότι η υποβάθμιση της παρεχόμενης Εκπαίδευσης ξεκινά πολύ νωρίτερα, από το σχολείο, και είναι αποτέλεσμα διαχρονικό, ανεξάρτητα από το ποιο αστικό κόμμα είναι στην κυβέρνηση, ο Γ. Κεντρωτής υπογράμμισε ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα των κατευθύνσεων της ΕΕ.

«Σήμερα στο πανεπιστήμιο, στην Ερευνα, συνολικά στην επιστήμη θα έπρεπε να καλλιεργείται η ευγενής άμιλλα και όχι ο ανταγωνισμός, όχι το κριτήριο κόστους - οφέλους, όχι η λειτουργία των πανεπιστημίων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια», τόνισε και κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, για να δυναμώσει ο αγώνας για Παιδεία και πανεπιστήμιο στην υπηρεσία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ