Παρασκευή 26 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Ψαρεύουν ψήφους στα θολά νερά του φασιστικού βούρκου

ΚΚΕ: Απαράδεκτο «κλείσιμο του ματιού» σε ψηφοφόρους φασιστικών μορφωμάτων

Σε έναν άθλιο διαγκωνισμό, με «έπαθλο» τους ψηφοφόρους των φασιστικών μορφωμάτων, μετά και το απαγορευτικό του Αρείου Πάγου στη συμμετοχή των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές, επιδίδονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το προσκλητήριο στους «παραπλανημένους» ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, που είχε απευθύνει ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στις προηγούμενες εκλογές, ήρθε τώρα να προστεθεί ένα νέο κάλεσμα στους «παραπλανημένους» ψηφοφόρους των «Σπαρτιατών», από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος Β. Κασσελάκη, ως επιβεβαίωση πως αποτελεί συνειδητή επιλογή το ψάρεμα ψήφων από τα «ορφανά» του Κασιδιάρη και γενικά από τον φασιστικό βούρκο.

Χαρακτήρισε «ευπρόσδεκτες» αυτές τις ψήφους μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο «Kontra Channel». «Το τι ψηφίζει ο καθένας, η ψήφος είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψης, οπότε το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει. Ευπρόσδεκτες είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεπλένοντας ξεδιάντροπα ακροδεξιά και ναζιστικά μορφώματα.

Απ' την πλευρά της ΝΔ, ο Τ. Θεοδωρικάκος ανέλαβε τον ρόλο του «ψαρά», δηλώνοντας στα «Παραπολιτικά», «εμείς θέλουμε τις ψήφους όλου του ελληνικού λαού, δεν αναφέρομαι σε πολιτικό κόμμα. Στον ελληνικό λαό αναφερόμαστε. Θέλουμε όλες τις ψήφους, απευθυνόμαστε σε όλους τους Ελληνες. Η πολιτική της ΝΔ είναι εγγύηση σταθερότητας και αλλαγών που έχει ανάγκη η κοινωνία...». Μάλιστα, σε διευκρινιστική ερώτηση αν το κάλεσμα αφορά και όσους ψήφισαν τους «Σπαρτιάτες», επέμεινε πως «σε όλο τον κόσμο απευθυνόμαστε, είναι δυνατόν να διαχωρίσουμε τους ανθρώπους; Οπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται, είναι όλοι πολίτες, Ελληνες και Ελληνίδες».

Κατόπιν εορτής κι αφού «πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη» και οι δύο πλευρές προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, πετώντας η μία την ευθύνη στην άλλη. Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον Τ. Θεοδωρικάκο, που είπε τα ίδια πράγματα με τον Β. Κασσελάκη, ενώ ο πρόεδρός του Στ. Κασσελάκης δήλωσε: «Στο ερώτημα "τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών τούς θέλετε;", η δική μου απάντηση είναι ξεκάθαρη: ΟΧΙ». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ψαρεύει παντού» και διαβεβαίωσε υποκριτικά ότι «η κυβέρνηση αυτή δεν κάνει εκπτώσεις... ούτε επιθυμεί καμία τέτοια ψήφο».

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιο για την αντιπαράθεση σχετικά με τις ψήφους των «Σπαρτιατών», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η τακτική συγκεκριμένων κομμάτων, απ' τη μια να απευθύνονται σε ψηφοφόρους φασιστικών μορφωμάτων κι απ' την άλλη να τους ξορκίζουν, είναι πολύ παλιά και πολύ γνωστή. Σε κάθε περίπτωση, μένει το απαράδεκτο "κλείσιμο του ματιού"!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ