Παρασκευή 26 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Στην Ευρωβουλή θέλουμε εκπροσώπους του λαού και όχι διαπραγματευτές του κεφαλαίου

Σε εργαζόμενους φαρμακοβιομηχανίας μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος

«Δεν θέλουμε στην Ευρωβουλή διαπραγματευτές για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, θέλουμε εκπροσώπους του λαού που θα υπερασπίζονται τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα», τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, μιλώντας σε εργαζόμενους της φαρμακοβιομηχανίας «Galenica», στη Χαλκίδα, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην επιχείρηση.

Αναφέρθηκε αρχικά στους μεγάλους και σημαντικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά τις βουλευτικές εκλογές, προκαλώντας μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα φθορά στην κυβέρνηση.

Σημείωσε ότι πολύ γρήγορα φούντωσε η αγανάκτηση των εργαζομένων και παρά τις δυσκολίες, τον βρώμικο ρόλο της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, τις απειλές της κυβέρνησης και τη συναίνεση των άλλων κομμάτων, έγιναν μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως στις 28 Φλεβάρη και 17 Απρίλη.

Τόνισε ότι οι αγώνες του προηγούμενο διαστήματος στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς βγήκαν μπροστά πολλοί νέοι εργαζόμενοι. Υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί αγωνιστική συνέχεια στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς.

Οπως είπε ο Γ. Μαρίνος, το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί στην οργάνωση των εργαζομένων και του λαού, που είναι η πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων. «Το ΚΚΕ, κοιτάζοντας τον λαό στα μάτια, λέει ότι διέθεσε όλες του τις δυνάμεις, όχι μόνο για να στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων και των σωματείων τους, αλλά βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή σε όλους τους χώρους δουλειάς, για να μπορέσει ο αγώνας τους να είναι όσο γίνεται πιο μαζικός, μαχητικός και να φέρει άμεσα, είτε στην πορεία, αποτελέσματα», σημείωσε.

Τόνισε επίσης ότι μπροστά «στη μεγάλη πολιτική μάχη των ευρωεκλογών η πείρα από αυτούς τους αγώνες είναι πολύτιμη και χρήσιμη για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα και να πάει στην κάλπη με εργατικό κριτήριο», σημειώνοντας παράλληλα ότι «το 90% των νομοσχεδίων που περνάνε στην ελληνική Βουλή έχουν βάση τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που είναι καταπέλτης κατά των λαών».

Αναφέρθηκε στον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επισημαίνοντας ότι με την πολιτική της φορτώνει δεινά στην εργατική τάξη, όπως με το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, την «ενεργό γήρανση» και τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, το ξεκλήρισμα των αγροτών, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας κ.λπ.

Στάθηκε ιδιαίτερα στα δισεκατομμύρια που δίνονται για συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, με το οποίο συμφωνούν όλα τα υπόλοιπα κόμματα και το οποίο ισοδυναμεί με νέο μνημόνιο, με εκατοντάδες προαπαιτούμενα που θα τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων, όπως και στον ρόλο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη στήριξη του Ισραήλ που σφάζει τον λαό της Παλαιστίνης, στις στρατιωτικές αποστολές στην Ερυθρά Θάλασσα και τον κίνδυνο που μεγαλώνει να αποτελέσει στόχο αντιποίνων η χώρα μας εξαιτίας της βαθιάς εμπλοκής.

Ανέδειξε τη στάση των υπόλοιπων κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Ελ. Λυση του Βελόπουλου) και τη σύμπλευσή τους στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου ψηφίζουν από κοινού σε μεγάλο ποσοστό τις αντιλαϊκές αποφάσεις. Τόνισε μάλιστα ότι από τους 21 Ελληνες ευρωβουλευτές που εκλέχτηκαν το 2019, οι 9 έχουν αλλάξει κόμμα, κάτι που αποδεικνύει την κοινή πολιτική βάση και συμφωνία αυτών των κομμάτων.

«Οταν ψηφίζεις ΚΚΕ, βγαίνει πάντα ΚΚΕ. Δεν κοροϊδεύουμε όπως κοροϊδεύουν οι άλλοι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μαρίνος και κάλεσε τους εργαζόμενους να αναρωτηθούν για ποιον λόγο «ένας εργαζόμενος, ένας λαϊκός άνθρωπος που φτύνει αίμα για το μεροκάματο, να στηρίξει αυτήν την πολιτική που σου βγάζει τα μάτια, που χτυπάει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα».

Και κατέληξε: «Το ΚΚΕ έχει αποκαλύψει τον ρόλο της ΕΕ χρόνια τώρα, ως Ενωσης των μεγάλων συμφερόντων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μέσα από την ενίσχυση του ΚΚΕ θα οργανωθεί καλύτερα η πάλη και η αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική. Θα δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, που εκφράστηκε στον έναν ή στον άλλο βαθμό και στις βουλευτικές εκλογές. Γι' αυτό σας καλούμε να κάνετε το βήμα και να στηρίξετε με την ψήφο σας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ