Πέμπτη 18 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η απεργία στην υπόλοιπη Στερεά

Αν και η καρδιά του αγώνα χτυπούσε χτες στη Λάρυμνα και τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι της Στερεάς και της Εύβοιας έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα και με τις υπόλοιπες συγκεντρώσεις τους.

Στην Εύβοια, η χτεσινή απεργία και η μαχητική συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο στη Χαλκίδα ήταν ακόμη ένας αγωνιστικός σταθμός για τους εργαζόμενους και τα σωματεία στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της περιοχής, που διεκδικούν από κοινού τοπική κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επίσης, για πλήθος ακόμη απεργών από τα εργοστάσια και επιχειρήσεις της περιοχής που έδωσαν συνέχεια στις προηγούμενες αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις για ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, για μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για τα εργοδοτικά εγκλήματα που θερίζουν, όπως πρόσφατα στα Ναυπηγεία Χαλκίδας και στη SABO. Δίπλα στους εργαζόμενους και στα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα ήταν υγειονομικοί του Νοσοκομείου Χαλκίδας, καθώς και εκπαιδευτικοί, με την ΕΛΜΕ Εύβοιας να προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας.

Σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα με μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς κάλεσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Αντώνης Κούκουρας, ενώ η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με δυναμική πορεία στο κέντρο της Χαλκίδας και αρκετούς απεργούς να αναχωρούν για την απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, των σωματείων και των φορέων της Θήβας, όπου δίπλα στις διεκδικήσεις των εργατών μπήκε και ο αγώνας του λαού της περιοχής ενάντια στις πολιτικές που μαραζώνουν τον τόπο, όπως η κατάργηση του Πρωτοδικείου της Θήβας. Αμέσως μετά τη συγκέντρωση οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής μετέβησαν στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα και διακόπτοντας την κυκλοφορία. Μαζικό «παρών» έδωσαν οι εργαζόμενοι στη «ΜΟΡΝΟΣ» που διεκδικούν επιχειρησιακή ΣΣΕ και τις προηγούμενες μέρες συμμετείχαν μαζικά στις στάσεις εργασίας που προκήρυξε το Σωματείο τους. Εκεί ήταν και εργαζόμενοι στη ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ που επίσης διεκδικούν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις τους μισθούς, καθώς και απεργοί από τις μεγάλες βιομηχανίες και τα εργοστάσια στο Σχηματάρι και τα Οινόφυτα.

Μαχητική ήταν επίσης η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, όπου συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λιβαδειάς. Να δυναμώσει ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, κάλεσε στην ομιλία του ο Κώστας Κολιούσης, πρόεδρος του ΕΚ Λιβαδειάς, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση κατέληξε στα ΚΤΕΛ, απ' όπου αναχώρησαν τα λεωφορεία για τη συγκέντρωση στη ΛΑΡΚΟ.

Το δικό τους απεργιακό μήνυμα έστειλαν οι εργαζόμενοι της Φωκίδας, συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Αμφισσα και στην πορεία που ακολούθησε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικό «παρών» σε Ανατολική Στερεά - Εύβοια(2021-05-08 00:00:00.0)
Οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τον τόνο(2005-03-18 00:00:00.0)
Σε Στερεά - Εύβοια(2002-04-03 00:00:00.0)
Απεργιακές επιτροπές και σε Φθιώτιδα - Φωκίδα(1998-12-08 00:00:00.0)
Υψηλή συμμετοχή(1997-10-24 00:00:00.0)
Στερεά - Εύβοια(1997-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ