Πέμπτη 18 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Από την καταψήφιση της απεργίας σε προεκλογικές περατζάδες στην Κλαυθμώνος

Με «ντεκόρ» μερικά πανό της ηγεσίας της ΓΣΕΕ εμφανίστηκαν να «διαδηλώνουν» ή καλύτερα να κάνουν προεκλογικές ...περατζάδες στην πλατεία Κλαυθμώνος χτες στελέχη και υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς, σε μια προσπάθεια να δώσουν «σάρκα και οστά» στην υποτιθέμενη «αντιπολίτευση» που τάχα ασκούν στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Κι αυτό όταν οι δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα παρέχουν κάθε μέρα «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι τους για να υπονομεύονται οι εργατικοί αγώνες και οι διεκδικήσεις.

Δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός από τη μεγάλη απεργία της 28ης Φλεβάρη, όταν όλοι μαζί οι συνδικαλιστές των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ/Νέα Αριστερά καταψήφιζαν την απεργία, τάχα για να ...οργανωθεί καλύτερα η χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση, αλλά κυρίως για να μην κουνηθεί «φύλλο» στον έναν χρόνο από το έγκλημα των Τεμπών.

Και οι ίδιες δυνάμεις που βγήκαν σαν τα ...σαλιγκάρια να διαδηλώσουν, είχαν καταψηφίσει και τη χτεσινή απεργία στο Δημόσιο, δηλαδή στην ΑΔΕΔΥ, δίνοντας έτσι «εύσημα» στην κυβέρνηση για το πετσόκομμα των μισθών, για την άρνησή της να επιστρέψει τον 13ο και 14ο μισθό, για τα ψίχουλα των «αυξήσεων» που ανακοίνωσε αρχές του χρόνου.

Οπότε, η ...βόλτα που βγήκαν στο κέντρο της Αθήνας μαζί με μια χούφτα θλιβερούς εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ ήταν άλλη μια έκφραση της κατάμουτρης κοροϊδίας στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, στους χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους που παλικαρίσια έδωσαν μια μεγάλη μάχη κόντρα στην εργοδοσία, στις κυβερνήσεις και το κράτος τους. Αυτή η μάχη άλλωστε αποτυπώθηκε στις ολοζώντανες, ογκώδεις και μαζικές διαδηλώσεις των εκατοντάδων σωματείων, με δεκάδες χιλιάδες απεργούς όπως στο Σύνταγμα στην Αθήνα, στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και δεκάδες ακόμα πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ