Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Με το ΚΚΕ, για να πάρουν νέο κουράγιο και δύναμη οι λαοί να παλέψουν κόντρα στους δυνάστες τους

Ο λαός μας έχει απόλυτη ανάγκη ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή.

Γιατί εκεί, κι αν ο λαός παίζει εκτός έδρας, στην έδρα του αντιπάλου του, της ΕΕ; Ναι αντίπαλος, παρότι όλα τα αστικά κόμματα και κυβερνήσεις την ντύνουν και την περιγράφουν σαν «φίλο» και «σύμμαχο». Ποιον άραγε θα ακούσει ο λαός; Τους τελάληδες και διαφημιστές της συμμαχίας του κεφαλαίου ή την ίδια του την πείρα;

Γιατί έγκαιρα το ΚΚΕ, πολύ μπροστά από την εποχή του, είπε την αλήθεια κόντρα στον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, ότι δηλαδή η ΕΕ δεν γίνεται καλύτερη, δεν βελτιώνεται, δεν στράβωσε απλά και πρέπει τάχα να συνέλθει. Οι «αρχές» και οι «αξίες» της ήταν πάντα, από τότε που συγκροτήθηκε μέχρι σήμερα, τέτοιες που πριμοδοτούν στις πλάτες των λαών τα αμύθητα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Φτιάχτηκε, χωρίς ποτέ να ρωτηθεί κανένας λαός για να υπηρετεί τις μπίζνες των βιομηχάνων. Μια ένωση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, που σήμερα κάνει άλματα αντιδραστικότητας.

Στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο κατοικοεδρεύουν και διατηρούν καλοπληρωμένα επιτελεία όλοι αυτοί που συνδιαμορφώνουν αντιλαϊκά εκτρώματα που υπερψηφίζονται με μεγάλες πλειοψηφίες σε κλίμα συναίνεσης. Εκεί διατηρείται ένας «στρατός» από 50.000 λομπίστες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και παρατρεχάμενες ΜΚΟ. Σε κάθε κανονισμό και Οδηγία από κάτω υπάρχει αναλυτικός κατάλογος με το ποια λόμπι έβαλαν την υπογραφή τους, καθορίζοντας μέχρι λεπτομέρειας miligram τα συμφέροντα τους σε 27 αγορές, πάντα σε βάρος των λαών που πληρώνουν τη λυπητερή της ακρίβειας, της εργασιακής γαλέρας, της εξαθλίωσης. Η ΕΕ είναι αμετάκλητα των μονοπωλίων και όχι του λαού. Κανένα κόμμα εκτός από το ΚΚΕ δεν αμφισβητεί την εξουσία των ομίλων και τα λόμπι τους. Σε εκείνη την ψηφοφορία που μόνο οι δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν το ψήφισμα για τα λόμπι, που «αποτελούν συστατικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας», αποτυπώθηκαν οι δύο κόσμοι. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και σε εκείνη την ψηφοφορία, όπως και σε κάθε άλλη, σε κάθε μάχη που έδωσαν και δίνουν, δεν ήταν μόνοι... Ηταν με τους πολλούς και τα συμφέροντά τους. Οπως ήταν μαζί με τους εργάτες των μαζικότερων απεργιών στη Γαλλία, στη Γερμανία, σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα με σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» ενάντια στη συγκάλυψη, για να έχει το έγκλημα των Τεμπών και τιμωρία όλων των υπευθύνων, με τους αγρότες που απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ευρώπη σμπαράλιασαν τη βιτρίνα της ΚΑΠ, τους λαούς που με θάλασσες διαδηλώσεων στηρίζουν το δίκιο του Παλαιστινιακού λαού κόντρα στη γενοκτονία από τον κατακτητή Ισραήλ που ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και Ελ. Λύση και με την ψήφο τους στήριξαν τα σχέδιά του. Τους λαούς που δεν διάλεξαν στρατόπεδο ιμπεριαλιστών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία. Το ΚΚΕ ήταν το μόνο που ύψωσε το ανάστημά του και στο Ευρωκοινοβούλιο και αντιτάχθηκε καταψηφίζοντας τα ψηφίσματα που στήριζαν όλα τα αστικά κόμματα και απαιτούσαν «φέρτε εδώ και τώρα όπλα στον Ζελένσκι».

Τα κόμματα του κεφαλαίου θα συνεχίσουν να παραμυθιάζουν ότι η ΕΕ είναι δήθεν του «κράτους δικαίου». Ναι την ΕΕ, που μόνο αυτές τις μέρες σε απάντησή της σε Ερώτησή μας χαιρέτισε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την παραβίαση του Συντάγματος, περιφρονώντας τις συγκλονιστικές φοιτητικές διαδηλώσεις, ενώ το Ευρωκοινοβούλιό της, αυτό - ξέρετε τάχα πάλι «του κράτους δικαίου» - ψήφισε το Σύμφωνο - έκτρωμα άγριας καταστολής και εκμετάλλευσης προσφύγων και μεταναστών.

Ο πραγματικός συσχετισμός λοιπόν δεν είναι 703 και οι 2-3 και παραπάνω ευρωβουλευτές του ΚΚΕ. Είναι πάνω από όλα οι αποφασισμένοι λαοί στον δρόμο για τα συμφέροντά τους, που μπορούν να ανατρέψουν και να αχρηστεύσουν, να βάλουν εμπόδια σε ό,τι κι αν αποφάσισαν σε Ευρωβουλή και Βουλή. Εκεί στον δρόμο του αγώνα κρίνονται τα πάντα. Αντίθετα, στο Κοινοβούλιο κόμματα και ευρωβουλευτές «διαπραγματευτές» για να συνδιαμορφώνουν τερατουργήματα σε βάρος των λαών, υπάρχουν πολλοί. Τις αντιλαϊκές τους αποφάσεις αυτοί θα συνεχίσουν να τις παίρνουν.

Σήμερα, λοιπόν, αυτό που κρίνεται, αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι να έχει μάτια και αυτιά για να μαθαίνει έγκαιρα και υπεύθυνα από τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, που θα ξεσκεπάζουν ό,τι αντιλαϊκό σχεδιάζουν γι' αυτόν, για να παίρνει τα μέτρα του με ακόμα πιο αποφασιστικούς αγώνες. Αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι δυνατή φωνή για να ακούγονται τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις του, κι αυτήν τη δουλειά μπορεί αποδεδειγμένα μόνο το ΚΚΕ να την κάνει, και να την κάνει καλά. Γι' αυτό δεν είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω το ΚΚΕ. Τους ενοχλεί και τους ανησυχεί μάλιστα πολύ η «παραφωνία» του ΚΚΕ, γιατί οι παρεμβάσεις του είναι καίριες στον πυρήνα της αντιλαϊκής στρατηγικής του κεφαλαίου, και όχι όπως τα ακροδεξιά γαβγίσματα που είναι του χεριού τους, όπως αυτά των κυβερνήσεων Μελόνι και Ορμπαν. Γι' αυτό παίρνουν μέτρα για να περιορίσουν στη νέα θητεία τις εκατοντάδες ομιλίες που έκανε το ΚΚΕ στην Ολομέλεια. Γι' αυτό οξύνουν τον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας, γιατί ξέρουν καλά ότι υπάρχει ως μια υπόθεση ανοιχτή, ένα πραγματικό «κράτος δικαίου», κι αυτό είναι μόνο ένα κράτος χωρίς καπιταλιστική εκμετάλλευση, το κράτος που η εργατική τάξη σαν το αποφασίσει έχει την εξουσία, ο σοσιαλισμός, με τη χώρα μας λεύτερη από τα δεσμά της ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικής συμμαχίας.

Με το ΚΚΕ λοιπόν για το δίκιο των λαών σε σύγκρουση με την ΕΕ της αδικίας, της εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Για να πάρουν νέο κουράγιο και δύναμη οι λαοί, να παλέψουν κόντρα στους δυνάστες τους. Καλό αγώνα, όλοι μας στη μάχη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δείξε μου τι ψήφισες (στο Ευρωκοινοβούλιο) να σου πω ποιος είσαι...»(2024-04-09 00:00:00.0)
Μεθοδεύουν περιορισμούς στη δράση των μη εγγεγραμμένων ευρωβουλευτών, όπως του ΚΚΕ(2024-04-09 00:00:00.0)
Οδηγός για «χρήσιμους» ευρωβουλευτές και όχι μόνο...(2023-04-27 00:00:00.0)
Ψήφισμα - «πλυντήριο» των σκανδάλων και της διαφθοράς(2022-12-16 00:00:00.0)
«Μητρώο διαφάνειας» της ΕΕ για τα «λόμπι»: Πώς γίνονται «νόμος» τα συμφέροντα του κεφαλαίου(2016-10-16 00:00:00.0)
Ομολογείται ο βαθιά αντιδραστικός χαραχτήρας της ΕΕ(2008-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ