Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπλόκο στους φασίστες και από τον λαό της Αμφισσας

Ούτε στην ιστορική πόλη της Αμφισσας τόλμησε να εμφανιστεί ο πρόεδρος του ακροδεξιού μορφώματος «Σπαρτιάτες» και «μπροστινός» του Κασιδιάρη, Β. Στίγκας, κάτω από την αποφασιστική και μαχητική στάση των εργαζομένων, του λαού της περιοχής, των σωματείων και των μαζικών τους φορέων.

Την πρόσκληση των «Σπαρτιατών» και του Β. Στίγκα να παραστούν στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 203 χρόνων από την «Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων», κατήγγειλαν το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, το Παράρτημα Φωκίδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δελφών, τονίζοντας ότι οι νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού είναι ανεπιθύμητοι στην ιστορική πόλη της Αμφισσας.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής μαζί με τα σωματεία και τους φορείς τους πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής 14 Απρίλη συγκέντρωση καταδίκης της παρουσίας του προέδρου των «Σπαρτιατών», ο οποίος κάτω από την κατακραυγή και την πίεση του αγώνα του λαού της περιοχής δεν τόλμησε να εμφανιστεί στην πόλη της Αμφισσας.

«Χάρη στη μαχητική και αποφασιστική κινητοποίηση του λαού της Αμφισσας ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού μορφώματος των "Σπαρτιατών" και "μπροστινός" του εγκληματία ναζί Κασιδιάρη που είναι στη φυλακή, Β. Στίγκας, δεν τόλμησε να εμφανιστεί σήμερα στην πόλη και να τη λερώσει. Η θέση των φασιστών - ναζιστών είναι στις θλιβερές παραγράφους της Ιστορίας και αυτό έγινε ξεκάθαρο», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που μαζί με άλλους φορείς πρωτοστάτησαν στην καταδίκη και την αποτροπή της επίσκεψης των φασιστών στην πόλη. Και προσθέτουν:

«Σημειώνουμε ωστόσο ότι η δημοτική αρχή, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς, οι βουλευτές των κομμάτων που παρευρέθηκαν είναι έκθετοι διότι μέχρι την τελευταία στιγμή επιχείρησαν να καλυφτούν πίσω από τα πρωτόκολλα και την κοινοβουλευτική προβιά που φοράει το ακροδεξιό μόρφωμα, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι με τη στάση τους αυτή "ξεπλένεται" ο φασιστικός χαρακτήρας των "Σπαρτιατών".

Συνεχίζουμε τους αγώνες για τη ζωή που μας αξίζει. Παλεύουμε για αξιοπρεπές εισόδημα στο ύψος των αναγκών, ασφαλή ζωή με δικαιώματα και σταθερή εργασία. Εξω οι φασίστες από την Αμφισσα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ