Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση τιμής στο «Κάστρο του Υμηττού»

Συμπληρώνονται 80 χρόνια από την ηρωική μάχη και θυσία κατά των φασιστικών δυνάμεων από τους: Δημήτρη Αυγέρη, 18 ετών, διμοιρίτη του 2ου Λόχου του ΕΛΑΣ Υμηττού και ιδρυτικό μέλος της ΕΠΟΝ Υμηττού. Κώστα Φολτόπουλο, 17 ετών, μαχητή του 2ου Λόχου του ΕΛΑΣ Υμηττού. Και Θάνο Κιοκμενίδη, 17 ετών, μαχητή του 2ου Λόχου του ΕΛΑΣ Υμηττού.

Η μάχη διεξήχθη σε ένα μικρό σπίτι στην Αθήνα, στα σύνορα Υμηττού και Γούβας, στην οδό Αγραίων. Το σπιτάκι αυτό έμελλε να μείνει ένα άσβεστο μνημείο της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, γνωστό ως το «Κάστρο του Υμηττού».

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Κάστρο του Υμηττού (Αγραίων 47) θα πραγματοποιήσουν οι Οργανώσεις Δάφνης - Υμηττού του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα Δάφνης - Υμηττού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ την Κυριακή 21 Απρίλη, στις 12 μ., με ομιλητή τον Αλέξανδρο Μπουγά, Γραμματέα της Τομεακή Οργάνωσης Ανατολικών Συνοικιών Αττικής.

Επίσης θα λειτουργήσει έκθεση με το ιστορικό για τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση από τη φασιστική κατοχή, και την Αντίσταση στον Υμηττό και στη Δάφνη, στην πλατεία Δημαρχείου στη Δάφνη, το Σάββατο 20 Απρίλη και ώρες 10.30 π.μ. - 12.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ