Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποχαιρετά τον σύντροφο Στελή Σταυρακάκη

Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον σύντροφο Σταυρακάκη Στέλιο (Στελή) από τα Ανώγεια, ο οποίος «έφυγε» μετά από πολύμηνη και παλικαρίσια μάχη.

Ο σύντροφος Στελής, αδερφός του λαϊκού ποιητή Μίχαλου Σταυρακάκη ή Νιδιώτη, από μικρός βγήκε στη βιοπάλη μαζί με τα αδέρφια του, ενώ συνδέθηκε από πολύ μικρός με το λαϊκό κίνημα. Κτηνοτρόφος, πρωτοστάτησε στους αγώνες του αγροτικού κινήματος σε όλη την Κρήτη και ιδιαίτερα στο χωριό του, όπου γνώρισε τον σεβασμό των συντοπιτών του ως κομμουνιστής. Για χρόνια διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Ανωγείων, ενώ ήταν επίσης για χρόνια μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΚΚΕ και μέλος του Αγροτικού Τμήματος της ΕΠ Κρήτης. Γαλούχησε με ζήλο τις νέες γενιές στο χωριό με τα ιδανικά του Κόμματος και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, αγωνιστής μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η κηδεία του συντρόφου σύμφωνα με την επιθυμία του ήταν πολιτική και πραγματοποιήθηκε στο Περαχώρι στα Ανώγεια, την Κυριακή 14/4.

Η ΕΠ Κρήτης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους οικείους του. «Δίνουμε υπόσχεση να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ορμή για τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ