Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΑΚΗ
Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης της βαρβαρότητας στην ιμπεριαλιστική φυλακή της ΕΕ

Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω τον σημερινό μου χαιρετισμό χωρίς να αναφερθώ σε μία «μαύρη», δυστυχώς, επέτειο. Σαν σήμερα πριν από 10 μήνες, στις 14 Ιούνη 2023, στο Αιγαίο, ανοιχτά της Πύλου, συνέβη ένα από τα πιο πολύνεκρα ναυάγια ξεριζωμένων στις θάλασσες της Μεσογείου, με αποτέλεσμα τον φριχτό θάνατο πάνω από 600 ανθρώπων, ανάμεσά τους εκατοντάδες γυναίκες και ανυπεράσπιστα παιδιά.

Η τραγωδία αυτή αποκάλυψε με τον πιο εμφατικό τρόπο τον εγκληματικό, απάνθρωπο και βάρβαρο χαρακτήρα της πολιτικής της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες, απέναντι στα κατατρεγμένα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, με δηλώσεις του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ, που μετέβη από τις πρώτες ώρες στην περιοχή, μίλησε για ένα έγκλημα, για το οποίο σήμερα, 10 μήνες μετά, δεν έχουν δοθεί απαντήσεις, δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες, με τις έρευνες των αρχών και της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης να συνεχίζονται, άγνωστο για πόσο καιρό ακόμα. Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ ήδη από τότε προειδοποιούσε για τις προβλέψεις του νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Ασυλο που παζάρευαν τα κράτη - μέλη. (...) Το κείμενο, που τελικά ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο πριν από λίγες μέρες, επιβεβαίωσε πλήρως την κριτική μας.

(...) Αυτή είναι η ΕΕ. Μια μεγάλη αγκαλιά για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα λόμπι, μια φυλακή των λαών. Που τσακίζει τα δικαιώματά τους στη δουλειά, στην Υγεία, στην Παιδεία, εμπορευματοποιεί κάθε κοινωνικό αγαθό, καταστρέφει το περιβάλλον, σκορπά τον πόλεμο, την εξαθλίωση, τον ξεριζωμό.

Ομως, ο τροχός της Ιστορίας κινείται πάντα μπροστά. Οι μεγαλειώδεις εργατικοί και λαϊκοί αγώνες σε πολλές χώρες της ΕΕ, οι φοιτητικοί, αγροτικοί, εργατικοί αγώνες στην Ελλάδα, Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, η αντιπολεμική δράση, η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, οι διαδηλώσεις μετά από το έγκλημα της Πύλου, είναι πηγή αισιοδοξίας. Στις 9 Ιούνη με ψήφο στο ΚΚΕ στέλνουμε μήνυμα καταδίκης της βαρβαρότητας στην ιμπεριαλιστική φυλακή της ΕΕ, μήνυμα αγώνα, ελπίδας και προοπτικής για την Ευρώπη της ειρήνης, του σοσιαλισμού, την Ευρώπη των ίδιων των λαών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ