Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Νέο επίπεδο διαβεβαιώσεων στήριξης στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ

«Κάνοντας λόμπινγκ για πολιτικές υπέρ του Ισραήλ». Με αυτό το... ευαγές ίδρυμα συναντιέται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
«Κάνοντας λόμπινγκ για πολιτικές υπέρ του Ισραήλ». Με αυτό το... ευαγές ίδρυμα συναντιέται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Με μια ανακοίνωση που θα μπορούσε να είναι γραμμένη απ' την πρεσβεία του Ισραήλ, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την Κυριακή τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή.

Εσπευσε να τονίσει ότι «καταδικάζει απερίφραστα την επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος σε βάρος του Ισραήλ», βάζοντας και λίγη από την ευρωατλαντική σάλτσα (με τα ίδια ακριβώς λόγια του υπουργείου Εξωτερικών, ούτε... σκονάκι να είχαν πάρει), εκφράζοντας «την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που θέτουν σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια» και καλώντας «όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, καθώς και τον ΟΗΕ και την ΕΕ, να προβούν στις δέουσες ενέργειες που θα οδηγήσουν σε άμεση αποκλιμάκωση και στην απαραίτητη διαφύλαξη της περιφερειακής σταθερότητας». Την ΕΕ που έχει προβεί στις... δέουσες ενέργειες στέλνοντας πολεμικά πλοία, και ελληνικό, στην περιοχή, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά», αποστολή στην οποία άλλωστε υπερθεματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Και για όποιον δεν κατάλαβε απ' αυτό το μνημείο ευρωατλαντικού κυνισμού, ακολούθησε και «διορθωτική» ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει για «κρίση στη Γάζα», χωρίς ούτε μία αναφορά στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, ούτε καν αναφορά στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, ενώ ενημερώνει ότι... συντάσσεται «με τη στάση του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν».

Πραγματικό ευρωατλαντικό «έπος», «κερασάκι στην τούρτα» της «στρατηγικής σχέσης» με το Ισραήλ και του σχήματος 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ + ΗΠΑ), που έχτισε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έδωσε τη σκυτάλη της στις επισκέψεις στην ισραηλινή πρεσβεία τον προηγούμενο Οκτώβρη και στα περί ΝΑΤΟ «ιερής συμμαχίας».

Σε AIPAC και CSIS καταθέτει διαπιστευτήρια σήμερα ο Στ. Κασσελάκης


Και τα... καλύτερα της ευρωατλαντικής κατρακύλας είναι μπροστά, αφού η επίσκεψη του Στ. Κασσελάκη στις ΗΠΑ συνεχίζεται και σήμερα θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με το American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), σκληροπυρηνική φιλοπόλεμη οργάνωση που παίζει ρόλο λόμπι του κράτους του Ισραήλ στις ΗΠΑ.

Το AIPAC αποτελεί ίσως και το πιο ισχυρό ησραηλίτικο λόμπι στις ΗΠΑ, καθώς δαπανά εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου προκειμένου να προωθήσει τις σχέσεις ΗΠΑ - Ισραήλ, αλλά και σε άλλες εκστρατείες, με σκοπό να ξεπλύνει το κράτος του Ισραήλ από τα εγκλήματα που αυτό διαπράττει εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Υποστηρίζει μάλιστα πως στήριξε με περισσότερα από 17 εκατομμύρια δολάρια 365 φιλο-ισραηλινούς δημοκρατικούς αλλά και ρεπουμπλικάνους υποψηφίους το 2022. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, το «98% των υποψηφίων που στηρίζονται από το AIPAC καταφέρνουν να εκλεγούν», ενώ στις τελευταίες εκλογές το λόμπι «βοήθησε να ηττηθούν 17 υποψήφιοι που θα είχαν υπονομεύσει τις σχέσεις ΗΠΑ - Ισραήλ».

Στελέχη του AIPAC έχουν μέχρι και καταδικαστεί στο παρελθόν για κατασκοπεία στις ΗΠΑ! Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, το 2005 απέκτησαν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες εθνικής ασφάλειας, τις οποίες μετέφεραν στη συνέχεια στην κυβέρνηση του Ισραήλ.

Συναντήσεις με τον πρόεδρο και στελέχη της AIPAC είχε πρόσφατα και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μία το 2022 στη Νέα Υόρκη και άλλη μία τον περασμένο Φλεβάρη, στην Αθήνα.

Τα διαπιστευτήρια Κασσελάκη στο μεταξύ δεν σταματάνε εκεί, αφού, όπως και ο προκάτοχός του Αλ. Τσίπρας, θα επισκεφτεί, για να καταθέσει κι αυτός τα διαπιστευτήριά του, το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών που έχει ταυτίσει την ύπαρξή του με ονόματα όπως του Μπρεζίνσκι, του Κίσινγκερ κ.ά. Το CSIS είναι η πλέον φημισμένη δεξαμενή σκέψης των ΗΠΑ, σωστό «εκτροφείο» της πιο «μαύρης» αντίδρασης, με μεγάλη επιρροή στις αμερικανικές κυβερνήσεις. Ενώ θα συναντηθεί και με την κύρια αναπληρώτρια υφυπουργό Εξωτερικών για την Ευρώπη και τις Ευρασιατικές Υποθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κάνει πως δεν ξέρει ο «ΣΥΡΙΖΑ 2»...

Στο μεταξύ, η συνάντηση του Στ. Κασσελάκη με το AIPAC προκάλεσε τις αντιδράσεις και της Νέας Αριστεράς, με τον εκπρόσωπό της να σπεύδει να αναφέρει σε ανάρτησή του πως το ΑIPAC είναι η «πιο σκληρή, συντηρητική και φιλοπόλεμη οργάνωση που λειτουργεί ως το λόμπι του κόμματος Λικούντ και του κράτους του #Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες», λέγοντας πως «είναι πια σαφές. Ο καθένας και οι επιλογές του. Εμείς, σταθερά, με τον Μπέρνι Σάντερς. Τη δική μας Αμερική».

Στο μεταξύ, στη... «δική τους Αμερική», ο Μπέρνι Σάντερς για δύο μήνες δεν είπε κουβέντα για τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Οσο για τον χαρακτήρα του AIPAC, παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος από την ίδρυσή του, στα μέσα της δεκαετίας του '60. Και δεν υπήρξαν ανάλογες αντιδράσεις το 2017, όταν ο τότε υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, συμμετείχε στη σύνοδο του AIPAC, ούτε όταν την ίδια χρονιά ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ίδιας οργάνωσης στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων με το ισραηλιτικό λόμπι στις ΗΠΑ...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ