Σάββατο 13 Απρίλη 2024 - Κυριακή 14 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για «να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα», για τη δουλειά και τη ζωή των εκατοντάδων εργαζομένων

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία την Τετάρτη 17 Απρίλη στη Λάρυμνα, με τον Γίωργο Νταλάρα και την Φωτεινή Βελεσιώτου

Μια γροθιά, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, οι συνάδελφοί τους, σωματεία και φορείς από τη Φθιώτιδα και τη Στερεά Ελλάδα καλούν σε ξεσηκωμό καθώς και στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και στη συναυλία αγώνα και αλληλεγγύης με τον Γιώργο Νταλάρα και την Φωτεινή Βελεσιώτου, την Τετάρτη 17 Απρίλη, στις 12.30 μ.μ., στη Λάρυμνα, για να μην περάσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ.

Ολες αυτές τις μέρες το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και τα χωριά της περιοχής ζουν μεγάλες αγωνιστικές στιγμές. Οι εργαζόμενοι, έχοντας ως όπλο τον αγώνα τους και την πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη, αποδεικνύουν ότι μετά από 4 χρόνια σκληρής μάχης παραμένουν ενωμένοι, συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους και αποφασισμένοι να συνεχίσουν να παλεύουν για την εργασία τους, για τη ζωή και το μέλλον των οικογενειών τους.

Παρά τις βρώμικες επιθέσεις, τις συκοφαντίες, τους εκβιασμούς, τις παγίδες και το κλίμα μοιρολατρίας που καλλιεργούν η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, οι εργαζόμενοι τόσο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας όσο και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της επιχείρησης παραμένουν όρθιοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα απέναντι στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Ολους αυτούς που διαλύουν τη ΛΑΡΚΟ και θέλουν να τη μετατρέψουν σε παλιοσίδερα για σκραπ, που πετούν εξειδικευμένους μεταλλεργάτες και τεχνίτες στο ταμείο ανεργίας και στα προγράμματα φτώχειας, που ξεσπιτώνουν οικογένειες, οδηγούν στον κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό ολόκληρες περιοχές.

Μπλόκαραν τους εργολάβους, τσαλάκωσαν τα σχέδια της κυβέρνησης


Δυναμικά και αποφασιστικά οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους τσαλάκωσαν για μία ακόμη φορά τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να τους πετάξει έξω από τη ΛΑΡΚΟ, στέλνοντας εργολάβους για να αναλάβουν εργασίες που μέχρι τώρα εκτελούν οι ίδιοι, όπως η φύλαξη των εγκαταστάσεων, αλλά και να στείλει ξανά για έγκριση στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) τα ντροπιαστικά προγράμματα φτώχειας και ανεργίας. Εκπρόσωποι εργολαβικών εταιρειών που θέλησαν να προσεγγίσουν το εργοστάσιο και τα μεταλλεία αποχώρησαν άπραγοι κάτω από την αποφασιστική στάση των εργαζομένων.

Με κατάληψη στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, αλλά και στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα, το πρωί της Παρασκευής, καθώς και αποφασιστικά μπλόκα στις πύλες των μεταλλείων στον Αϊ - Γιάννη Βοιωτίας και την Ιεροπηγή Καστοριάς έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στα επιχειρηματικά συμφέροντα ότι «από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε».

Μαχητικά όλες αυτές τις μέρες και με αγωνιστική ετοιμότητα σε κάθε κάλεσμα του Σωματείου, οι εργάτες παραμένουν στις πύλες του εργοστασίου περιφρουρώντας τις κινητοποιήσεις τους.

Από τα γραφεία του Σωματείου τα μεγάφωνα την περισσότερη διάρκεια της μέρας παίζουν στη διαπασών τραγούδια που συντρόφεψαν και συνεχίζουν να συντροφεύουν τον αγώνα τους και τους αγώνες ολόκληρης της εργατικής τάξης, δίνοντας τον τόνο του ξεσηκωμού και προετοιμάζοντας ταυτόχρονα τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης της Τετάρτης 17 Απρίλη.

«Go back! Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή»

Τη μαχητική και αποφασιστική στάση των εργαζομένων, που απέτρεψαν την είσοδο εργολάβων και τσαλάκωσαν τα σχέδια της κυβέρνησης να προετοιμάσει την εκκένωση της ΛΑΡΚΟ στις 12 Μάη οπότε λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων, χαιρετίζει το Σωματείο της Λάρυμνας, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του:

Λάρυμνα: Οι εργαζόμενοι περιφρουρούν το εργοστάσιο και οι εκπρόσωποι των εργολάβων φεύγουν άπραγοι
Λάρυμνα: Οι εργαζόμενοι περιφρουρούν το εργοστάσιο και οι εκπρόσωποι των εργολάβων φεύγουν άπραγοι
«Η ΤΕΡΝΑ έδωσε εντολή "να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ οι εργαζόμενοι, έτσι ώστε να μπορέσει να την κάνει σκραπ".

Οι υπηρέτες της στην κυβέρνηση στέλνουν ημέτερους εργολάβους φύλαξης για αναγνωριστική, έτσι ώστε να αναλάβουν τη φύλαξη των εγκαταστάσεων μετά την απόλυση των εργαζομένων.

Εργαζόμενοι και κάτοικοι είμαστε "στα όπλα" και το ηθικό μας ακμαιότατο. Κλείσαμε όλες τις πύλες του εργοστασίου και με μια φωνή τούς λέμε:

Go back! Εμείς έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε. Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή. Θα φέρουμε τα πάνω κάτω, θα κερδίσουμε».


Γιγαντοπανό στην έδρα της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα κρέμασαν οι εργαζόμενοι το πρωί της Παρασκευής
Γιγαντοπανό στην έδρα της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα κρέμασαν οι εργαζόμενοι το πρωί της Παρασκευής

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ