Σάββατο 13 Απρίλη 2024 - Κυριακή 14 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δυναμικό «παρών» και από τους συνταξιούχους στην απεργία

Δυναμικό «παρών» στις πανεργατικές συγκεντρώσεις ετοιμάζονται να δώσουν οι συνταξιούχοι τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας. Την ίδια μέρα, Τετάρτη 17 Απρίλη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους της Αττικής να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 45 - 47) στις 9 π.μ., όπου θα συνεδριάζει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, μετά την έκδοση των αντίθετων αποφάσεων του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα κομμένα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας για τις επικουρικές συντάξεις του 11μηνου 6/2015 - 5/2016.

«Η αγωνιστική μας εκδήλωση δεν έχει μόνο σχέση με την έκδοση αυτής της απόφασης, αλλά με την τακτική και πρακτική της κυβέρνησης που αντί να αποδώσει τα αναδρομικά των συνταξιούχων με πολιτική απόφαση, δίχως δίκες, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, προσφεύγει σε ατέρμονες δικαστικές διαδικασίες και τακτικές», σημειώνει στο κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων. «Διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και την απαίτησή μας για άμεση λύση του προβλήματος με πολιτική απόφαση. Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία όταν αυτά τα αναδρομικά είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό των περικοπών που μας έχουν επιβάλει όλα τα χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις», υπογραμμίζει.

«Δώστε τώρα τα πληρωμένα Δώρα μας, αυξήσεις σε όλες μας τις συντάξεις, τις συντάξεις χηρείας. Καταργήστε την Εισφορά Αλληλεγγύης. Ενσωματώστε την Προσωπική Διαφορά. Κάντε άμεσα προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού. Καταργήστε κάθε ιδιωτικοποίηση στην Υγεία. Δεν επαιτούμε. Διεκδικούμε ό,τι έχουμε σε όλη μας τη ζωή πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε», απαιτεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με όλες τις δυνάμεις τους στον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις (27/10/2023)
Και με «τη βούλα του νόμου» επικυρώνονται οι περικοπές στις συντάξεις (30/6/2022)
Κοροϊδία (7/10/2020)
Σε «πρότυπη δίκη» στο ΣτΕ τα αναδρομικά στις συντάξεις (23/11/2019)
Καταβάλλονται οι πετσοκομμένες επικουρικές συντάξεις (2/7/2019)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ