Σάββατο 13 Απρίλη 2024 - Κυριακή 14 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θερμή η υποδοχή τους στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο

Καθ' όλη τη διάρκεια της βδομάδας οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και το Σωματείο της Λάρυμνας πραγματοποίησαν πολύμορφες δράσεις ενημέρωσης του λαού της περιοχής για τις ολέθριες συνέπειες των εγκληματικών σχεδιασμών της κυβέρνησης, απευθύνοντας παράλληλα πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης την Τετάρτη 17 Απρίλη.

Κλιμάκια εργαζομένων και συνδικαλιστών της ΛΑΡΚΟ πραγματοποίησαν εξορμήσεις και λαϊκές συγκεντρώσεις σε Μαλεσίνα, Μαρτίνο, Λάρυμνα, Ακραίφνιο και Αταλάντη, όπου οι κάτοικοι τους υποδέχτηκαν με θέρμη και λόγια στήριξης. Στα χωριά αυτά ζει μεγάλος αριθμός εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, αλλά και αρκετοί συνταξιούχοι μεταλλεργάτες και τεχνίτες που πέρασαν τη μισή τους ζωή στα καμίνια και στα υπόλοιπα πόστα του εργοστασίου, ενώ η κοινωνική και οικονομική ζωή στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη λειτουργία της επιχείρησης.

«Καλή δύναμη, κουράγιο, είμαστε μαζί σας», απαντούσαν οι κάτοικοι των χωριών στο κάλεσμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για αγωνιστικό ξεσηκωμό και μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, αλλά και για συνέχιση της σκληρής αναμέτρησης με την κυβέρνηση, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που διαλύουν τη ΛΑΡΚΟ και ερημώνουν ολόκληρη την περιοχή.

Τη θερμή ανταπόκριση των εργαζομένων και του λαού της περιοχής χαιρετίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, τονίζοντας ότι «η ανταπόκριση των εργαζομένων σε άλλες επιχειρήσεις, και άλλων κοινωνικών στρωμάτων της περιοχής μας, μας εξοπλίζει με δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μη μαραζώσει ο τόπος μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα για ανοιχτή ΛΑΡΚΟ (26/4/2024)
«Συνεχίζουμε, με επόμενο σταθμό την Εργατική Πρωτομαγιά» (19/4/2024)
Οχι στο λουκέτο, καμιά απόλυση, να μη μαραζώσει ο τόπος (16/4/2024)
Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση: Εχει διασφαλίσει την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την ανάπτυξή της; (27/2/2024)
Στις 10 Ιούνη όλοι στην πύλη της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα (9/6/2021)
Κάλεσμα ξεσηκωμού μπροστά στην απεργιακή συγκέντρωση του Σαββάτου (13/10/2020)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ