Σάββατο 13 Απρίλη 2024 - Κυριακή 14 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Στον δρόμο ενάντια στην εντατικοποίηση, στις ασφυκτικές προθεσμίες, στα υπέρογκα πρόστιμα

Eurokinissi

Κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής η Ενωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ), με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από Ενώσεις και Συλλόγους από μια σειρά περιοχές της χώρας. Η ΕΦΕΕΑ και οι άλλες Ενώσεις καταγγέλλουν τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που δημιουργούν στους λογιστές - φοροτέχνες τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για τη λεγόμενη «ψηφιοποίηση», τα μέτρα και τις πολιτικές της κυβέρνησης που οδηγούν στη συγκέντρωση του λογιστικού έργου στα μεγάλα εταιρικά σχήματα ελεγκτικών εταιρειών, φέρνοντας πολλούς αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες μικρών λογιστικών γραφείων αντιμέτωπους με το «λουκέτο». Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει την προσπάθεια που κάνει για συντονισμό και συνέχεια των αγωνιστικών πρωτοβουλιών, ενώ έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της στην απεργία στις 17 Απρίλη.

«Δεν είμαστε υπάλληλοι του Οικονομικών, ούτε τα σκλαβάκια των επενδυτών», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, καταγγέλλοντας ότι η «ψηφιοποίηση» πολλαπλασιάζει τα βάρη που πέφτουν στις πλάτες τους, εντατικοποιεί την εργασία τους, τους φέρνει αντιμέτωπους με ατελείωτες υποχρεώσεις, ασφυκτικές προθεσμίες, υπέρογκα πρόστιμα.

Μπροστά στην άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να δεχτεί αντιπροσωπεία τους, οι επαγγελματίες κατευθύνθηκαν από την οδό Καραγιώργη στη Νίκης, στο υπουργείο Οικονομίας. Κατήγγειλαν την απαράδεκτη στάση των υπουργείων και διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα.

Τον λόγο στη συγκέντρωση πήραν εκπρόσωποι της ΕΦΕΕΑ και άλλων Ενώσεων από μια σειρά περιοχές της χώρας. Στο πλευρό των επαγγελματιών βρέθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

Χαιρετίζοντας την κινητοποίηση ο Χρήστος Τσοκάνης, μέλος της ΕΦΕΕΑ και βουλευτής του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στον νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που έχει εισαχθεί για συζήτηση στις επιτροπές της Βουλής. Παρεμβαίνοντας σε σχετική συνεδρίαση, ο βουλευτής του ΚΚΕ μετέφερε τα αιτήματα της ΕΦΕΕΑ, τις αγωνίες και την οργή των επαγγελματιών, «που τους έχουν κάνει γρανάζια ενός φοροεισπρακτικού συστήματος», τους εγκλωβίζουν σε έναν «ψηφιακό λαβύρινθο», τους ωθούν εκτός επαγγέλματος. Οπως κατήγγειλε, οι ένοχοι για την πολιτική αυτή δεν εξαντλούνται στην κυβέρνηση και στους υπουργούς, αλλά περιλαμβάνουν και την ΕΕ. Ετσι, κυβερνητικά στελέχη ξεκάθαρα δηλώνουν ότι ο νέος Κώδικας ευθυγραμμίζεται με τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, του υπερμνημονίου που τσακίζει τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, καθώς τους αντιμετωπίζει ως «διαρθρωτικό πρόβλημα» της ελληνικής οικονομίας.

«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα γιατί η κατάσταση στον κλάδο δεν πάει άλλο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΦΕΕΑ Παύλος Αποστόλου. Κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης, που στις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Ενωσης για τα διογκούμενα προβλήματα η μόνιμη επωδός των στελεχών της είναι ότι «αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης και δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε». «Εσείς έχετε τους νόμους, εμείς έχουμε το δίκιο», τόνισε και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο απεργιακό συλλαλητήριο την Τετάρτη 17 Απρίλη, μαζί με όλο τον λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ