Σάββατο 9 Μάρτη 2024 - Κυριακή 10 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΗ
Κατήφορος χωρίς πάτο

Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει πάτο στην προσπάθειά της να ελιχθεί απέναντι στο «πρέσινγκ» που της κάνουν οι μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, διαστρεβλώνοντας όσα λέει το ΚΚΕ. Στην προσπάθεια αυτή έχει βέβαια τη συμπαράσταση και τους ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που «ιδρώνουν» για να βρουν ένα σημείο διαφοροποίησης από το νομοσχέδιο - έκτρωμα της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ότι μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική της είναι το ΚΚΕ και το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Μετά τις γελοιότητες του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, την Παρασκευή, ήταν η σειρά του κυβερνητικού εκπροσώπου να πει το «ποίημα» ενάντια στο ΚΚΕ, από τη φιλόξενη συχνότητα του (αντικομμουνιστικού) ΣΚΑΪ και του ραδιοκήρυκα της κυβερνητικής πολιτικής, Πορτοσάλτε, ο οποίος κυριολεκτικά ξεσάλωσε σε εμετικούς σχολιασμούς.

Τι είπε ο πολύς Π. Μαρινάκης;

Οτι είναι «σεξιστικό και χυδαίο» αυτό που κατήγγειλε ο Δ. Κουτσούμπας από τη Βουλή. Και εξήγησε: «Δηλαδή, οι φοιτητές δεν χρειάζεται, θα καταφέρουν, θα αντεπεξέλθουν, επειδή είναι άντρες, λέει ο κύριος Κουτσούμπας, ο αριστερός, ο δήθεν δημοκράτης - εδώ, τώρα, γελάμε πολύ δυνατά και φωναχτά, κι επιτέλους τα λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους σε αυτή τη χώρα - ενώ τα κορίτσια θα αναγκαστούν να κάνουν αυτό που λέει ο κύριος Κουτσούμπας και ντρέπομαι να το αναπαράγω. Και θα σας πω και κάτι: Είναι προσβλητικό, σεξιστικό και χυδαίο και προς τους γονείς των ανθρώπων αυτών, που με πάρα πολλές δυσκολίες, δεκαετίες ολόκληρες, κατάφεραν - γιατί τα δημόσια πανεπιστήμια είναι κι ένα πολύ σημαντικό μέσο κινητικότητας - να σπουδάσουν τα παιδιά τους και να τα καμαρώσουν με πάρα πολλές στερήσεις».

Μήπως ο Μαρινάκης, η κυβέρνηση αλλά και διάφοροι «αριστεροί» καλοθελητές δεν κατάλαβαν τι είπαν το ΚΚΕ και ο Δ. Κουτσούμπας;

Δηλαδή, δεν κατάλαβαν ότι η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, σε συνθήκες που εντείνονται οι δυσκολίες επιβίωσης για τα παιδιά των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, οδηγεί στις ΗΠΑ, στις χώρες της ΕΕ χιλιάδες φοιτητές να υποθηκεύουν τη ζωή και το μέλλον τους για να σπουδάσουν, άλλοι δεμένοι χειροπόδαρα σε δάνεια που θα αποπληρώνουν μέχρι το τέλος της ζωής τους, άλλοι οδηγούμενοι σε μισθοφορικούς στρατούς στην Ουκρανία και αλλού και άλλοι (όχι λίγοι...) στα διάφορα κυκλώματα της πορνείας, που βαφτίζονται «μεταμοντέρνα» sugardating.

Εξάλλου, σήμερα, στο πλαίσιο του λεγόμενου «ατομικού δικαιωματισμού», που αποδεικνύεται βαρέλι δίχως πάτο, και της περίφημης «αυτοδιάθεσης» του σώματος, μορφές πορνείας αποενοχοποιούνται και πλασάρονται ως «σεξεργασία» και όσοι οδηγούνται σε αυτήν την κατάσταση βαφτίζονται «σεξεργάτες». Για τέτοια παράνοια μιλάμε! Αποδοχή της εκμετάλλευσης (και στη σεξουαλική της μορφή) αρκεί να μη γίνονται διακρίσεις, που βαφτίζονται «σεξισμός»!

Γι' αυτό πλάι στη μεγάλη επίθεση από εκπροσώπους αστικών κομμάτων υπήρξαν και αναλύσεις στο διαδίκτυο, στα ΜΚΔ και αλλού που προσπαθούν να πείσουν ότι το sugardating «δεν είναι ακριβώς πορνεία, είναι μια επιλογή!». Ετσι ωραία και μεταμοντέρνα!

Πολύ καλά κατάλαβαν η κυβέρνηση και οι άλλοι τι λέει το ΚΚΕ. Αλλά η αποκάλυψη αυτής της σαπίλας του συστήματος που αναδίνεται από κάθε πόρο του, είναι που ενοχλεί τον Μαρινάκη και τον κάθε Μαρινάκη, αλλά και τους διάφορους «αριστερούς» απολογητές του συστήματος που ουσιαστικά υιοθετούν όλη την αντιδραστική ατζέντα, που περιλαμβάνει ακραίες μορφές εκμετάλλευσης και καταναγκασμού εργαζομένων και νέων, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, εμφανίζοντάς τες ως «επιλογές» και «δικαιώματα».

Προφανώς, λοιπόν, το πρόβλημα δεν είναι αν ο ΓΓ της ΚΕ συμπεριελάμβανε στην καταγγελία του και άνδρες φοιτητές, όπως προσπαθούν να πουν ο Μαρινάκης και άλλοι τύποι, όπως ο γνωστός Πουλακίδας της «Αυγής». Το πρόβλημα είναι ότι βγήκαν στον τάκο οι διαδικτυακοί προαγωγοί, που εκμεταλλεύονται την ανάγκη χιλιάδων φοιτητών να αντεπεξέλθουν στο κόστος των σπουδών τους, προσφέροντας ως «διέξοδο» το να αποκτήσουν έναν sugar daddy με τα ανάλογα σεξουαλικά ανταλλάγματα.

Το ΚΚΕ, λοιπόν, είναι «οπισθοδρομικό και αναχρονιστικό» γιατί δεν κλείνει το μάτι στη σαπίλα του συστήματος που έρχεται ντυμένη με «προοδευτικό μανδύα». Μανδύα που τον φτιάχνουν μαζί όλα τα κόμματα του συστήματος και του ευρωατλαντισμού, ανεξαρτήτως αποχρώσεων και ιδιαίτερα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, «Νέας Αριστεράς», που προσπαθούν κάτω από αυτό το χαλάκι να κρύψουν τη σύμπλευσή τους με την ουσία της πολιτικής της ΝΔ, την πολιτική της εμπορευματοποίησης, που άλλωστε είναι και στρατηγική της ΕΕ την οποία όλοι αποδέχονται.

Οσο για το αν προσβάλλονται από το ΚΚΕ οι οικογένειες των παιδιών που τα δίνουν όλα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, εδώ γελάνε και οι πέτρες. Και μόνο το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ομολογεί ότι οι λαϊκές οικογένειες «με πολλές στερήσεις» καταφέρνουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, αποδεικνύει ότι μόνο δημόσιο και δωρεάν δεν είναι το σημερινό πανεπιστήμιο, το οποίο ενισχύει τάχα η κυβέρνηση με το νομοσχέδιό της... Αλλωστε, οι χιλιάδες φοιτητές με συμπαραστάτες τις οικογένειές τους βρίσκονται στον δρόμο, ενάντια σε αυτό το έκτρωμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2024-05-16 00:00:00.0)
Σημαντικά ιστορικά υλικά του στρατηγού Μανώλη Μάντακα προσφέρθηκαν στο Αρχείο του ΚΚΕ(2023-12-20 00:00:00.0)
Το Σάββατο 22/6 η μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας για τις εκλογές(2019-06-22 00:00:00.0)
Νέα πανεπιστημιακά τμήματα, αλλά... "στα χαρτιά"!(1999-01-28 00:00:00.0)
Ποιος είναι ο Κώστας Χαλίτσιος(1998-09-11 00:00:00.0)
Οι νέοι περιμένουν πολλά από την ΚΝΕ(1997-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ