Σάββατο 9 Μάρτη 2024 - Κυριακή 10 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ
Θλιβερός συκοφάντης και ενορχηστρωτής της επίθεσης σε βάρος του ΚΚΕ

Αθλιότητες του πρωθυπουργού στη Βουλή, με χυδαίες αναφορές στις γυναίκες των πρώην σοσιαλιστικών κρατών και αντικομμουνιστικό παραλήρημα, με αφορμή τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις πλατφόρμες προαγωγών

INTIME NEWS

Απάντηση στην εμετική προπαγάνδα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, που επιτίθενται με συκοφαντίες στο ΚΚΕ επειδή αποκαλύπτει και καταγγέλλει τα διάφορα κυκλώματα και τις πλατφόρμες με τις οποίες παρουσιάζεται ως «λύση» στα οικονομικά αδιέξοδα των φοιτητών η «υιοθεσία» τους από κάποιον «sugar daddy», έδωσε την Παρασκευή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρεμβαίνοντας στην επετειακή συνεδρίαση της Βουλής για την 8η Μάρτη (η υπόλοιπη παρέμβαση του Δ. Κουτσούμπα στη σελίδα 13).

Είπε συγκεκριμένα: «Το ΚΚΕ ξέρετε καλά πως στην εκμετάλλευση δεν έκλεισε ποτέ τα μάτια. Πάντα την κατήγγειλε και την αποκάλυπτε μιλώντας με ονόματα. Το ίδιο έκανε και χτες (σ.σ. την Πέμπτη) στη Βουλή. Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι; Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια και βάζουν εσάς να απολογείστε για το σάπιο σύστημά σας.

Γιατί λοιπόν δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα για τις σπουδές, στις χώρες της αναπτυγμένης Ευρώπης.

Να, ορίστε και οι διαφημίσεις που προτρέπουν σε αυτό. Μία από τη Σουηδία και μία από τη Δανία. Τις βλέπετε, κυρίες και κύριοι βουλευτές; Τις βλέπετε; Τις καταθέτω στα πρακτικά. Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε, και όχι φυσικά τις γυναίκες - θύματα της εκμετάλλευσης.

Αντί κι εσείς λοιπόν να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημά σας. Μη τυχόν και αποκαλυφθεί αυτή η σαπίλα του δήθεν όμορφου, αγγελικά πλασμένου κόσμου σας.

Εμείς μπορούμε να απευθυνόμαστε στις νέες κοπέλες, να τις κοιτάμε στα μάτια και να τις καλούμε να πορευτούμε μαζί στους αγώνες για να διαμορφώνονται ρωγμές στο "τείχος" που ορθώνει η σύγχρονη σήψη του καπιταλισμού απέναντι στους λαούς όλης της ΕΕ, γυναίκες και άνδρες. Οσο κι αν προσπαθούν η κυβέρνηση ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, άλλοι εδώ μέσα, με αφορμή τη σημερινή ημέρα (σ.σ. 8η Μάρτη) να εμφανιστούν και εδώ μέσα ως "υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών" και της λεγόμενης "ισότητας των φύλων", έχουν διαμορφώσει με τις πολιτικές τους μια κόλαση για τις γυναίκες των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων.

Πάψτε να υπερασπίζεστε τη σαπίλα, τη διαφθορά, τον εκφυλισμό, την οικονομική εξάρτηση, την εκμετάλλευση».

Παραλήρημα Μητσοτάκη

Λίγο αργότερα ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός και σαν κοινός συκοφάντης επιστράτευσε για άλλη μια φορά εμετικό αντικομμουνισμό, χωρίς να κρύβει την ενόχλησή του για τις μαζικές φοιτητικές και λαϊκές αντιδράσεις στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, στις οποίες πρωτοστατούν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

«Υπέθεσα, κύριε Γενικέ Γραμματέα, ότι ζητήσατε νωρίτερα τον λόγο εκτάκτως για να ζητήσετε συγγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική τοποθέτησή σας, η οποία αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός της αίθουσας», είπε προκλητικά ο Κυρ. Μητσοτάκης και συνέχισε το αντικομμουνιστικό του παραλήρημα με χυδαίες αναφορές στις γυναίκες που έζησαν σε σοσιαλιστικές χώρες.

«Ισως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα, γιατί αλλού συνέβαιναν αυτά», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης και κούνησε με θράσος το δάχτυλο στο ΚΚΕ ότι «δεν θα παραμένετε άλλο στο απυρόβλητο ως δύναμη που είναι υπεράνω κριτικής».

Από την τοποθέτηση αυτή του πρωθυπουργού αποδείχθηκε ότι εμπνευστής και ενορχηστρωτής αυτής της γελοίας επίθεσης στο ΚΚΕ και στον ΓΓ της ΚΕ είναι ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Οι δε αναφορές του για το τι γινόταν στις χώρες του σοσιαλισμού αποδεικνύουν όχι μόνο ότι είναι αθεράπευτος και ανιστόρητος αντικομμουνιστής, αλλά και ότι το βασικό του πρόβλημα δεν είναι οι δήθεν «σεξιστικές» δηλώσεις του ΚΚΕ, αντίθετα είναι το ότι αυτές οι καταγγελίες αναδεικνύουν τη σήψη του συστήματος που υπηρετεί.

Δ. Κουτσούμπας: Πρέπει να ντρέπεστε

Στις αναφορές του Κυρ. Μητσοτάκη ότι το ΚΚΕ είναι αναχρονιστικό κόμμα ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε πως «το να λες εσύ ότι το ΚΚΕ είναι αναχρονιστικό κόμμα είναι τιμή για το ΚΚΕ», λέγοντάς του επίσης να αναζητήσει «τι πραγματικά μας λένε βουλευτές της ΝΔ στους διαδρόμους του κοινοβουλίου» για τις καταγγελίες του ΚΚΕ. «Να ντρέπεστε που δεν λέτε τίποτα για τη δράση εμπόρων που επιδιώκουν τον εκμαυλισμό φοιτητριών και φοιτητών», συμπλήρωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παίρνοντας τη «γραμμή» Μητσοτάκη, λίγο αργότερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή προσπάθησε από το βήμα της Βουλής να δημιουργήσει εντυπώσεις, λέγοντας πως «η μόνη μου παρηγοριά είναι ότι η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα έλεγε και δεν θα επέμενε ποτέ σε κάτι τέτοιο».

Αμεση ήταν η απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα, η οποία αναφέρει σε δήλωσή της: «Το ΚΚΕ, ανεξάρτητα ποιος είναι Γενικός Γραμματέας, έχει διαχρονικά καταγγείλει τα δίκτυα τα οποία είτε παράνομα είτε "νόμιμα", με επωνυμία και ΑΦΜ, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν και να εκπορνεύσουν νέες γυναίκες και άνδρες. Το ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ συνδέθηκε με το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς εδώ και χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου ολόκληρες εταιρείες με αντίστοιχες πλατφόρμες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν φοιτήτριες και φοιτητές που προσπαθούν να αποπληρώσουν τα δάνεια για τις σπουδές τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα, και όσοι προσπαθούν να την κρύψουν κάτω από το χαλί είναι το λιγότερο υποκριτές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ