Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, επιχειρεί να βάλει φρένο στην ενδεχόμενη εκποίηση του χώρου που σήμερα στεγάζεται η ΔΕΘ, ιδιαίτερα αφού η περίπτωση μεταφοράς της φαίνεται σχεδόν βέβαιη.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ το βράδυ της Τετάρτης, συζητήθηκε η διεκδίκηση της διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, της παγκόσμιας έκθεσης EXPO του 2007 ή του 2008. Για την πραγματοποίηση της EXPO θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις σε χώρο που θα επιλεγεί στο μέλλον. Ως επικρατέστερες περιοχές εμφανίζονται η Περαία, τα ΤΕΙ της Σίνδου και οι Λαχανόκηποι (δυτική είσοδο Θεσσαλονίκης). Σύμφωνα με τη μελέτη σκοπιμότητας, ο προϋπολογισμός των έργων που θα απαιτηθούν έχει εκτιμηθεί στα 200 δισ. δραχμές, από τα οποία τα 140 δισ. θα διατεθούν σε υποδομές.
Η προοπτική πραγματοποίησης της EXPO επαναφέρει έμμεσα και το θέμα μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, μετά το 2008 στις νέες εγκαταστάσεις. Μπροστά σ' αυτό το ενδεχόμενο και αφού η διαδικασία ξεπουλήματος της Εκθεσης δεν έχει ακυρωθεί, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και ζητά να δεσμευτεί η χρήση των 180 στρεμμάτων που σήμερα απλώνεται η ΔΕΘ μέσα στο κέντρο της πόλης, με απόφαση που θα ορίζει τη χρήση του χώρου ως χώρου πρασίνου και πολιτισμού.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης ο οποίος όμως δεν ανέλαβε καμία δέσμευση.
Στη διάρκεια της παρέμβασής του ο Αγάπιος Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», σημείωσε πως η έκταση της ΔΕΘ αποτελεί το «φιλέτο» της πόλης και πολλοί επιχειρηματίες θέλουν να το «βάλουν στο χέρι», γι' αυτό πρότεινε την έκδοση δεσμευτικής απόφασης από το ΔΣ, η οποία τελικά υιοθετήθηκε από όλους. Επίσης, αναφέρθηκε στο μοντέλο ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης, που και μέσα από τη διεκδίκηση της EXPO αποκαλύπτεται πως η κυβέρνηση όταν μιλά για ανάπτυξη της πόλης, εννοεί τη μετατροπή της σε πόλη παροχής υπηρεσιών. «Θεωρώ ότι οι πόλεις που προσδιορίζουν την ανάπτυξή τους στο μοντέλο παροχής υπηρεσιών δεν έχουν ούτε παρόν ούτε μέλλον», είπε.