Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Υποψήφιος νομάρχης ο Γ. Παπασίμος

Σε μαζική συγκέντρωση στο «Φρούριο», έγινε η ανακήρυξη του Γιώργου Παπασίμου, ως υποψήφιου νομάρχη Τρικάλων, με την Νομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Θύμιος Ζιανός, μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας και χαιρετισμούς απηύθυναν οι Θεοδόσης Τσέργας, από τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, Βασίλης Μουζικάρης, από το ΔΗΚΚΙ και ο Μπάμπης Αργυρίου, από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας.

Ο Γιώργος Παπασίμος γεννήθηκε το 1960 στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, από αγροτική οικογένεια. Τελείωσε το Λύκειο στα Τρίκαλα, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι δικηγόρος Αθηνών στον Αρειο Πάγο. Συμμετείχε στους συνδικαλιστικούς αγώνες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και υπήρξε υποψήφιος σύμβουλος στις εκλογές του ΔΣΑ το 1987, με το συνδυασμό του αείμνηστου Τάκη Παππά. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, υπεύθυνος στον τομέα οργανωτικής πολιτικής, αγροτικού και ΕΒΕ, ενώ διατέλεσε υπεύθυνος του τομέα πολιτικοϊδεολογικού σχεδιασμού. Ηταν υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΚΚΙ (το 1996 στη Β' Αθηνών και το 2000 στα Τρίκαλα). Διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος του τομέα διαφώτισης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και αναπληρωτής γραμματέας αυτού έως το 1993.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Παπασίμος τόνισε ότι «οι νομαρχιακές εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον της χώρας, του νομού μας, αλλά και του ίδιου του θεσμού. Είναι ιστορική ευθύνη όλων μας να στείλουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα καταδίκης των δυνάμεων του δικομματισμού, που αποτελούν τη γάγγραινα και τον "προκρούστη" των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας, του βιοτικού επιπέδου του λαού μας».

Αναφερόμενος στα προβλήματα του νομού Τρικάλων, επισήμανε ότι «η κατάσταση στη γεωργία, την κτηνοτροφία, το δασικό πλούτο, την αλιεία, προσλαμβάνει μορφή καταστροφικού αμόκ. Τα πλήγματα που συνεχώς δέχονται κλάδοι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη του νομού μας, όπως η βαμβακοκαλλιέργεια, η καπνοκαλλιέργεια, η τευτλοκαλλιέργεια, η καλλιέργεια οπωροκηπευτικών έχουν φέρει σε απόγνωση τη συντριπτική πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου».

Και συνέχισε: «Η ανεργία γενικά, αλλά και ιδιαίτερα στο νομό μας, λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, κυρίως στις γυναίκες και στη νεολαία. Οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται προς όφελος της εργοδοσίας. Η ανατροπή και διάλυση της ασφαλιστικής κάλυψης και συνταξιοδότησης στη χώρα μας συντελείται με τον πιο βάναυσο τρόπο».

Αναλύοντας τις θέσεις του για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, σημείωσε ότι «πρέπει να παλεύει για την εφαρμογή μιας άλλης ανάπτυξης, με κέντρο τον εργαζόμενο άνθρωπο, που θα διεκδικεί φιλολαϊκές λύσεις στα προβλήματα του λαού. Θέλουμε μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που να αναδεικνύει τον πολιτικό της ρόλο, να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών του νομού που σήμερα απειλούνται, ενάντια σε "τρομονόμους", συνθήκη Σένγκεν, ενάντια στην ποινικοποίηση της πολιτικής και αγωνιστικής δράσης, που να αναδειχτεί σε θεσμό υπεράσπισης της ειρήνης. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που να παλεύει για δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια για όλο το λαό».

Καταλήγοντας τόνισε: «Καλούμε τους αγρότες, τους εργάτες, τους βιοτέχνες, εμπόρους, επαγγελματίες, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, της επιστήμης και τη νεολαία, για μια άλλη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, στην υπηρεσία της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, της ισομερούς κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με πολιτικό ρόλο και όχι διαχειριστή των πολιτικών επιλογών της νεοφιλελεύθερης κεντρικής εξουσίας».

Στην εκδήλωση, ανάμεσα στους άλλους, παραβρέθηκαν οι: Γ. Χώτος μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του Κόμματος, Γ. Ξένος μέλος ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, Αχ. Κανταρτζής γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Ελ. Κοτούπα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Χρ. Οικονόμου πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Στ. Πατραμάνης νομάρχης Τρικάλων, Δ. Πολύζος πρόεδρος της Ενωσης Συνεταιρισμών Τρικάλων, Β. Μπαντέκας πρόεδρος ΕΛΜΕ Τρικάλων, Ντ. Τσιούβα πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, Λ. Λέγκας πρόεδρος του Παραρτήματος Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ, πολλοί δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι εργατικών συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων και οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ