Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ενορχηστρωμένη ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ την ενίσχυση πλαστών διλημμάτων

Αποκαλυπτική των στόχων της κυβερνητικής προπαγάνδας είναι η ενορχηστρωμένη επίθεση που εξελίσσεται το τελευταίο κυρίως διάστημα, πότε με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γαλλία, πότε με αφορμή τους μεγάλους αγώνες του εργατικού και αγροτικού κινήματος, πότε με αφορμή δηλώσεις ηγετικών στελεχών του Κόμματος, διαστρεβλώνοντάς τες μάλιστα τις περισσότερες φορές.

Η στρατηγική ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ έχει οδηγήσει τα προπαγανδιστικά επιτελεία του πρώτου να αναζητούν επιστροφή της αντιπαράθεσης σε ξεπερασμένα και πλαστά διλήμματα του τύπου «Δεξιά - Αντιδεξιά», ταυτόχρονα με την αναζήτηση κεντροαριστερών σωσιβίων. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη συντηρητική πολιτική, αφού αυτή υλοποιεί, όπως και η ΝΔ δεν μπορεί να ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση, αφού την πολιτική της προωθεί η κυβέρνηση.

Προκλητικά εμφανίστηκαν χτες πολλά κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόσο στη Βουλή, όσο και στο πρες-ρουμ αλλά και στα Μέσα Ενημέρωσης, δίνοντας ουσιαστικά «αέρα στα πανιά» της ΝΔ, ενώ βρήκαν «συμμάχους» την ηγεσία του ΣΥΝ και άλλους «πρώην».

Το ΚΚΕ δεν εκβιάζεται με τα πάσης φύσεως διλήμματα! Οι κομμουνιστές, οι πραγματικά προοδευτικοί άνθρωποι, απαντάνε με ένταση της πάλης τους, με ενίσχυση του ΚΚΕ και της πολιτικής του, απευθύνοντας το ίδιο κάλεσμα και σε όσους βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και τα στηρίγματά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ