Σάββατο 24 Φλεβάρη 2024 - Κυριακή 25 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην πολεμική εμπλοκή, τη Δευτέρα 11 Μάρτη, στο Σύνταγμα

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ τη Δευτέρα 11 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο Σύνταγμα, ενάντια στην αποστολή ελληνικής φρεγάτας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα, στη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς και στον πόλεμο. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, της νεολαίας, όλου του λαού της Αττικής μπορεί και θα δώσει ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία με τη στήριξη των άλλων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της «Νέας Αριστεράς», των ακροδεξιών - εθνικιστικών, στέλνει τα παιδιά του λαού κατευθείαν στο «στόμα του λύκου» για να υπηρετήσει τους ματωμένους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, εν προκειμένω των εφοπλιστών.

Ηδη, οι Κομματικές Οργανώσεις, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος στην Αττική αξιοποιούν κάθε δυνατότητα για να φτάσει παντού το κάλεσμα του συλλαλητηρίου και όσο πιο πλατιά γίνεται στους χώρους δουλειάς, Εκπαίδευσης, Υγείας, στις γειτονιές.

Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, οι φρεγάτες και τα άλλα στρατιωτικά μέσα έχουν αποστολή να υπερασπίζουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Δεν έχουν καμιά δουλειά σε ξένα εδάφη και ύδατα, σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις όπου Γης και στην προστασία του εφοπλιστικού κεφαλαίου που εκμεταλλεύεται τους ναυτεργάτες και απολαμβάνει δεκάδες φοροαπαλλαγές, ενώ ο λαός στενάζει. Που συγκεντρώνει τεράστια κέρδη κι εν μέσω σύρραξης (π.χ. αυξημένα ναύλα που τα πληρώνουμε στα προϊόντα).

Να μη συρθεί ο λαός πίσω από τα σχέδια της αστικής τάξης!

Με σταθμό το συλλαλητήριο, στο επίκεντρο τίθεται η ανάγκη να μη συρθεί ο λαός πίσω από τις επιδιώξεις της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και να αντιτάξει τον δικό του αγώνα, βάζοντας στο στόχαστρο την εγκληματική πολιτική, εξωτερική και εσωτερική, που αδιάρρηκτα υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες και τις ζωές των πολλών.

Ο λαός μας και θέλει και μπορεί να ζήσει ειρηνικά, έχει δύναμη και μπορεί να τη δείξει στον δρόμο του αγώνα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, στο κεφάλαιο και την εξουσία του, δυναμώνοντας την πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, κρατώντας στα χέρια του το τιμόνι της εξουσίας.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, μαζί και με άλλους αγωνιστές μπαίνουν μπροστά για να αναπτυχθεί η δράση σωματείων και μαζικών φορέων, να εκφραστεί πλατιά η εναντίωση στην εμπλοκή, όπως έγινε και με τη μεγάλη κινητοποίηση της περασμένης Κυριακής στη Σαλαμίνα, η οποία, όχι τυχαία, θάφτηκε από την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης. Πιο συγκεκριμένα, να δυναμώσει η διεκδίκηση για:

  • Να ακυρωθεί η απόφαση για την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και χρησιμοποίηση του στρατηγείου της Λάρισας
  • Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία
  • Κανένας Ελληνας αξιωματικός και στρατιώτης έξω από τα σύνορα
  • Να κλείσουν τώρα οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ
Σημαντική παρέμβαση στις εξελίξεις

Το ΚΚΕ πρωτοστατεί για να δυναμώσουν ενιαία η πάλη και η διεκδίκηση μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα για να προστατευτούν τα λαϊκά νοικοκυριά από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των χιλιάδων αγροτών που παραμένουν στα μπλόκα μετά το συγκλονιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπως διεκδικεί η πλειοψηφία των φοιτητών, των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αυτές τις μέρες και μέχρι την τελευταία στιγμή, τα μέλη και οι οπαδοί του Κόμματος σηκώνουν το βάρος για την οργάνωση και την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 28 Φλεβάρη για αυξήσεις στους μισθούς, ΣΣΕ και συνολικότερα μέτρα για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος και της ζωής, κόντρα στην εργοδοσία, στο κράτος, στην κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, στις δυνάμεις τους μέσα στο κίνημα που επιχειρούν να καλλιεργήσουν ξανά στάση αναμονής.

Δίνουν όλες τους τις δυνάμεις εκεί που γίνεται η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, στους δρόμους του οργανωμένου αγώνα. Για να ακουστεί ενιαία, δυνατά και καθαρά το σύνθημα: «`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Το μεγάλο συλλαλητήριο του ΚΚΕ αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση στις εξελίξεις, δίνει νέο αγωνιστικό στίγμα καλώντας τον λαό σε ετοιμότητα και δράση ώστε να βάλει τη δική του σφραγίδα σε αυτές, διαψεύδοντας όσους λογαριάζουν χωρίς αυτόν και νομίζουν πως παίζουν χωρίς αντίπαλο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να επιστρέψει άμεσα η φρεγάτα!(2024-03-01 00:00:00.0)
Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην πολεμική εμπλοκή(2024-02-28 00:00:00.0)
Λαϊκό αίτημα να μην αποσταλεί ελληνική φρεγάτα στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα(2024-02-15 00:00:00.0)
Αντιτίθεμαι και καταδικάζω τη συμμετοχή στις επιχειρήσεις στην Υεμένη(2024-01-26 00:00:00.0)
Καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, δυναμώνουμε τη φλόγα που θα κάνει «τα σκοτάδια φως»(2024-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ